„Ericsson“ turi platų 5G produktų portfelį, kurį pristatome klientams visuose žemynuose“, – naujienų agentūrai dpa sakė „Ericsson“ Verslo tinklų padalinio vadovas Fredrikas Jejdlingas.

Pasak jo, „Ericsson“ jau dabar tiekia įrangą 23-ims naujos kartos 5G ryšio tinklams.

„Esame pasaulinė bendrovė, esame pasirengę tiekti įrangą klientams visose rinkose“, – pridūrė F. Jejdlingas.

Pastaruoju metu keliose šalyse kilo diskusijos dėl to, ar „Ericsson“ konkurentei, kinų „Huawei“, gali būti leista tiekti 5G tinklų įrangą, kilus nerimui, kad Kinijos valdžia gali pasinaudoti bendrovės technologijomis šnipinėjimo tikslais. Pati „Huawei“ neigia bet kokius kaltinimus šnipinėjimu.

Taip pat kilo abejonės dėl to, ar Europos bendrovės „Ericsson“ ir „Nokia“ sugebėtų užpildyti atsiradusią skylę Europos 5G rinkose, jei „Huawei“ nebūtų leista diegti 5G tinklų.

Jungtinės Valstijos anksčiau šiemet įtraukė „Huawei“ į vadinamąjį Subjektų sąrašą dėl nerimo, kad Kinijos valdžia gali naudotis „Huawei“ įranga šnipinėjant.

„Ericsson“ direktorius Europai ir Lotynų Amerikai Arunas Bansalas pabrėžė, kad „Ericsson“ veikia 43 šalyse Europoje.

Europoje taip pat dirba apie 35 tūkst. „Ericsson“ darbuotojų. Tai sudaro beveik trečdalį visos bendrovės darbo jėgos.

Kinijos valstybinės žiniasklaidos teigimu, šalies 5G tinklas yra kur kas labiau išplėtotas nei Europoje, o naujos kartos ryšiu esą džiaugiasi jau 50 miestų gyventojai.

Kai kur Kinijoje taip pat naudojama „Ericsson“ įranga. Kinija ir antra didžiausia, po Jungtinių Valstijų, „Ericsson“ 5G rinka.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)