„Šiandien atsisveikinu su Energetikos departamentu. Man buvo viso gyvenimo garbė ir privilegija tarnauti vadovaujant @realDonaldTrump [prezidentui Donaldui Trumpui]. Ačiū jums, mano žmona, vaikai ir Amerikos žmonės, kad leidote man tarnauti. Išsijungiu“, – sakoma R. Perry tviterio žinutėje.

„Mūsų dienomis JAV vadovauja pasaulyje pagal energijos gamybą; įkūrėme DI [dirbtinio intelekto] ir Kibernetinio saugumo biurus, taip pat padarėme dešimtmečius neregėtą pažangą aplinkosaugos srityje, valydami „Manhatano projekto“ palikimą“, – pridūrė jis, turėdamas galvoje per Antrąjį pasaulinį karą JAV vykdytą branduolinių tyrimų projektą, per kurį buvo sukurti pirmieji atominiai ginklai.

Apie artėjantį sekretoriaus atsistatydinimą D. Trumpas paskelbė spalį per vieną savo kabineto posėdį. Tuojau po to prezidentas informavo, kad vadovavimą Energetikos departamentui perims R. Perry pavaduotojas Danas Brouillette'as – anot D. Trumpo, „absoliutus profesionalas“ su neprilygstama patirtimi.

Apie ketinimus atsistatydinti R. Perry žiniasklaidai pirmąkart pranešė dar balandį. Tuo metu buvo pranešta, kad energetikos sekretorius ketina trauktis iš D. Trumpo administracijos, bet nebuvo žinoma, kada tai įvyks ir kokiomis sąlygomis.

R. Perry Energetikos departamentui vadovavo nuo 2017 metų kovo – šį darbą jis pradėjo tuojau po D. Trumpo inauguracijos.

Būsimasis energetikos sekretorius D. Brouillette'as palaiko D. Trumpo siekį, kad JAV dominuotų tarptautinėse energijos rinkose, ir sako remiąs politiką, apimančią branduolinę, saulės ir vėjo energetiką, taip pat anglių, gamtinių dujų ir naftos naudojimą. Aplinkosaugos grupės, daug įstatymų leidėjų ir kitų veikėjų kaltina administraciją bandant skatinti šalies naftos ir dujų gavybą, o ne riboti klimato kaitą spartinantį iškastinio kuro vartojimą.

D. Brouillette'as visame pasaulyje, nuo Japonijos ir buvusių sovietinių valstybių iki Kataro ir Izraelio, propagavo Jungtinių Valstijų gamtines dujas ir gamtinių dujų kompanijas.

Jo kandidatūrą dar turi patvirtinti JAV Senatas.

R. Perry tvirtino, kad jo sprendimas atsistatydinti nėra susijęs su jo vaidmeniu per administracijos veiksmus dėl Ukrainos, kurie dabar yra atsidūrę prezidento apkaltos tyrimo Atstovų Rūmuose centre.