Kvalifikacijoje nugalėjęs L. Hamiltonas sėkmingai pradėjo lenktynes ir išsaugojo lyderio poziciją. Tuo metu C. Leclercas jau pirmame rate aplenkė iš antros pozicijos varžybas pradėjusį M. Verstappeną.

Pirmasis iš lyderių kiek netikėtai sustojimą atliko minėtasis C. Leclercas. Sportininkas į techninio aptarnavimo zoną pasuko 12-ame rate. Tame pačiame rate sustojimą atliko ir padangas pasikeitė antrasis ekipos pilotas Sebastianas Vettelis.

Tiesa, kadangi mechanikams iškilo problemų keičiant ratus, vokietis sustojimo metu prarado ne vieną sekundę. Grįžęs į trasą, S. Vettelis atsidūrė už Valtteri Botto, kuris paskutines sezono lenktynes pradėjo iš rikiuotės galo.

Priešingai nei varžovai, L. Hamiltonas ir M. Verstappenas su pirmuoju padangų komplektu trasoje išsilaikė itin ilgai. Olandas sustojimą atliko 25-ame rate, o britas į techninio aptarnavimo zoną pasuko kitame rate.

Grįžęs į trasą, M. Verstappenas radijo ryšiu ne kartą sakė turintis problemų su varikliu, bet tai nesutrukdė olandui pavyti ir aplenkti C. Leclercą.

Po kurio laiko „Ferrari“ antrajam sustojimui vėl pakvietė abu savo pilotus. Pastariesiems grįžus į trasą, C. Leclercas tiesiog stengėsi išsilaikyti trečioje vietoje. O S. Vettelis aplenkti priekyje važiavusį Alexą Alboną.

L. Hamiltonas be didesnio vargo finišavo pirmas ir iškovojo 11-ą pergalę sezoną. O daugiau nei 15 sek. nuo nugalėtojo atsilikęs M. Verstappenas finišo liniją kirto antras.

C. Leclercas užlipo ant apdovanojimų pakylos, bet dėl galimo „Ferrari“ nusižengimo taisyklėms, gali prarasti iškovotą trečią vietą.

Ne itin sėkmingai paskutinės lenktynės susiklostė F-1 paliekančiam Nico Hulkenbergui. Vokietis važiavo dešimtas, bet pačioje lenktynių pabaigoje prarado dvi pozicijas. Sportininką aplenkė ne tik „McLaren“ atstovas Carlosas Sainzas, bet ir komandos draugas Danielis Ricciardo.

Minėtasis C. Sainzas, šios dienos lenktynėse iškovojęs vieną tašką, lenktynininkų įskaitoje užėmė šeštą vietą.

Pasipriešinimo šį sezoną nesulaukęs L. Hamiltonas šeštąjį čempiono titulą iškovojo surinkęs 413 taškų. Tai yra visų laikų rekordas.

V.Bottas (326) užėmė antrą vietą, o trečioje pozicijoje liko M.Verstappenas (278), pranokęs C.Leclercą (264) su S.Vetteliu (240). Konstruktorių įskaitoje triumfavo „Mercedes“ (739), antra buvo „Ferrari“ (504), o trečia – „Red Bull“ (417).

L. Hamiltonui liko iškovoti dar vieną čempiono titulą iki visų laikų Michaelio Shumacherio titulų rekordo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją