Rugsėjį Kinijos pramonės ir informacinių technologijų ministerija paskelbė taisykles, pagal kurias neva siekiant užtikrinti žmonių teises ir interesus internete reikalaujama, kad jie registruotųsi savo tikraisiais vardais.

Pagal šias taisykles mobiliojo ryšio operatoriai privalo naudoti dirbtinio intelekto ir kitas priemones, kad patvirtintų žmonių tapatybę šiems registruojantis gauti naują telefono numerį.

Kinijos „Unicom“ klientų aptarnavimo atstovas naujienų agentūrai AFP sakė, kad nuo gruodžio 1 d. naują telefono numerį gaunantiems žmonėms gali tekti nufilmuoti kaip jie pasuka galvą ir mirksi.

Kinijos valdžia dar nuo 2013 m. siekė kad būtų žinomi visų telefono vartotojų vardai, t. y. kad asmens tapatybės kortelė būtų susietos su telefono numeriu. Dirbtinio intelekto naudojimas veidų atpažinimo procese vis labiau plinta Kinijoje. Ten veidų atpažinimas naudojamas tiek vaizdo stebėjimo kamerų sistemoje, tiek sumokant už prekes parduotuvėse.

Populiaraus kinų socialinio tinklapio „Weibo“ vartotojai jau nuo 2012 m. turėjo registruotis savo tikraisiais vardais.

Socialinės žiniasklaidos kontrolė sustiprėjo pastaraisiais metais Kinijos valdžiai siekiant „tvarkingos interneto plėtros, apsaugojant valstybės ir visuomenės interesus“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)