Kairiojo sparno atstovai per Socialdemokratų partijos (SDP) narių balsavimą įveikė vicekanclerį Olafą Scholzą ir jo kampanijos partnerę Klarą Geywitz.

Kaip rodo šeštadienį paskelbti rezultatai, N. Walterį-Borjansą ir S. Esken palaikė 53 proc. socialdemokratų. Jų paskyrimas partijos lyderiais dar turės būti patvirtintas per SDP suvažiavimą kitą savaitę.

O. Scholzas ir K. Geywitz pasisakė už SDP tolesnį dalyvavimą koalicijoje su A. Merkel centro dešiniąja Krikščionių demokratų sąjunga (CDU) iki visuotinių rinkimų 2021 metais, o N. Walteris-Borjansas ir S. Esken buvo nusiteikę skeptiškiau ir tvirtino, kad koalicijos susitarimui būtini pokyčiai.

N. Walteris-Borjansas anksčiau dirbo daugiausiai gyventojų turinčios Vokietijos žemės finansų ministru, o S. Esken yra federalinė įstatymų leidėja.

Siekdama pagerinti savo įvaizdį SPD per lyderių rinkimus partijos nariams siūlė rinktis iš dviejų komandų, sudarytų iš moters ir vyro. Toks modelis, nukopijuotas nuo Žaliųjų partijos, buvo pritaikytas pirmąkart nuo SPD įkūrimo 1890 metais.