Vyskupas Franco Mulakkalas į teismą Keralos valstijos Kotajamo mieste atvyko lydimas grupės šalininkų, po rytinių pamaldų.

Nors Katalikų Bažnyčią daugelyje šalių sukrėtė kaltinimai dėl seksualinių nusikaltimų ir prievartos, Franco Mulakkalas yra pirmasis Indijos dvasininkas, kurio atžvilgiu pradėtas teismo procesas.

Jėzuitų misionieriams vadovavęs vyskupas kaltinamas nuo 2014 iki 2016 metų vienuolę išprievartavęs kelis kartus.

F. Mulakkalis teisme kol kas nepadarė pareiškimo dėl savo kaltės, tačiau ruošdamasis teismui kaltinimus neigė. Jei bus pripažintas kaltu, griežčiauia vyskupui gresianti bausmė yra įkalinimas iki gyvos galvos.

Dvasininkas buvo suimtas praėjusių metų spalį, o vėliau paleistas už užstatą. Šeštadienį teismas pratęsė paleidimo už užstato galiojimą iki kito teismo posėdžio, suplanuoto sausio 6 dieną.

Keralos policija pateikė daugiau nei 100 puslapių apimties bylos ataskaitą, kurioje užfiksuoti vienuolių, kunigų ir kitų vyskupų pareiškimai.

Vienuolė skundą pateikė praėjusių metų birželio mėnesį, tačiau policija tyrimą pradėjo tik po trijų mėnesių. Tuo metu penkios vienuolės beveik kasdien rengdavo protestus prie valstijos Aukštojo teismo pastato.

Vienuolės kreipėsi į katalikų lyderius Indijoje ir Vatikane, kaltindamos Bažnyčios hierarchiją nerimtu požiūriu į bylą.

Jos sulaukė daugelio Bažnyčios atstovų kritikos, taip pat pranešė, jų šeimos buvo persekiojamos.