Birmingamą pašiurpinusi byla teisme buvo nagrinėjama metus, o galutinį nuosprendį teismas priėmė praėjusį penktadienį.

Mažiausiai 20 metų trukmės įkalinimo bausmė buvo skirta 45-erių Sauliui Lemezonui, tokios pačios bausmės sulaukė ir 30-metis Vytautas Medineckis.

Trečiajam asmeniui – iš Lietuvos į Angliją persikėlusiam 60-mečiui rusų tautybės Olegui Borisovskiui – skirta mažiausiai 18 metų trukmės įkalinimo bausmė.

Tik praėjus šiems įkalinimo terminams vyrai galės kreiptis su prašymu išleisti į laisvę.

Itin žiaurus nusikaltimas įvykdytas dar praėjusių metų lapkričio 6-ąją – po daugiadienių išgertuvių trys vyrai žiauriai nužudė Latvijos pilietį Sandrį Abimeicevą.

Kaip skelbė prokuroras, Latvijos piliečiui jie net 50 kartų sudavė į įvairias kūno vietas, vėliau jo kūną įkišo į miegmaišį ir išmetė į gatvę, o patys išėjo pirkti alkoholio.

Pamatęs įtartinus veiksmus kaimynas iškvietė policiją – vyrai buvo sulaikyti. Atvykusi greitoji medicinos pagalba į gatvę miegmaišyje išmestam latviui niekuo padėti nebegalėjo. Vėliau nustatyta, kad jis miręs buvo jau maždaug prieš 12 valandų.

„Jie paliko jo kūną gatvėje gulėti it šiukšlę. Nebuvo jokios priežasties žudyti auką, nekilo jokio konflikto, tačiau šie trys vyrai buvo labai labai stipriai apsvaigę nuo alkoholio. Galbūt tai yra kažkoks įvykio paaiškinimas“, – teisme svarstė prokurorė Rachael Brand.

Olegas Borisovskis, Saulius Lemežonas, Vytautas Medineckis / Foto: West Midlands policija

Pranešama, kad auka tapusį benamį į savo namus buvo pasikvietęs vienintelis iš žudikų registruotą adresą Birmingame turėjęs O. Borisovskis. Kiti du žudikais tapę lietuviai nuolatinės gyvenamosios vietos neturėjo.

Sulaikomas O. Borisovskis vilkėjo kruvinus marškinėlius, kuriuos buvo apsivilkęs nugara į priekį. Sulaikymo metu jis kaltino kitus.

Būtent O. Borisovskis buvo žinomas Lietuvos futbolo bendruomenės veikėjas. 1959-aisiais gimęs Rusijoje, vėliau jis įsikūrė Lietuvoje.

XX a. paskutiniame dešimtmetyje O. Borisovskis užsiėmė aktyvia futbolo teisėjo praktika, buvo aikštės arbitru ir Lietuvos aukščiausiosios lygos rungtynėse, užsirekomendavo kaip geras salės futbolo teisėjas.

Įsidarbinęs Lietuvos futbolo federacijoje (LFF), čia jis pakilo iki Lietuvos salės futbolo asociacijos direktoriaus pareigų, buvo ir Lietuvos paplūdimio futbolo lygos vadovu.

Kaip DELFI informavo LFF, O. Borisovskis salės futbolo asociacijos vadovo pareigas abipusiu susitarimu paliko maždaug prieš penkerius metus.

DELFI žiniomis, vyras turėjo daug problemų dėl alkoholio ir azartinių lošimų. Palikęs darbą LFF, jis išvyko į Angliją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)