Kėdainių rajono savivaldybės pranešime žiniasklaidai rašoma, kad taip buvo siekiama miestelio viešųjų erdvių vientisumo, jaukumo bei patogumo gyventojams. Priskaičiuojant ir miestelio aikštės prieš seniūniją sutvarkymą su šaligatviais ir gatve – iš viso priskaičiuojama apie milijonas eurų investicijų.

Turės mini amfiteatrą

Po projektavimo, kai jau buvo imtasi rangos darbų, pirmiausia buvo atliktas senųjų stadiono konstrukcijų demontavimas ir išardyta sena stadiono danga bei išvežtas gruntas. Viską pašalinus, prasidėjo šiuolaikinės sporto ir poilsio erdvės kūrimo darbai. Atnaujinta futbolo aikštė. Jos teritorija išlyginta ir užsėta visiškai nauja žalia veja. Įrengtos naujos krepšinio ir tinklinio aikštelės su kokybiškais pagrindais ir moderniais patogios žaisti guminės dangos sluoksniais. Taip pat įrengta sporto bei vaikų žaidimo aikštelė. Aikštelės ir takai šiuolaikiškai apšviesti. Pasodinta želdinių. Žinoma, įrengtas ir tualetas, taip pat pastatyti suoliukai, šiukšliadėžės, dviračių stovai. Naujai įrengti pėsčiųjų takai.

Sukurta šiuolaikiška renginių zona su žiūrovų sėdėjimo vietomis. Viskas suprojektuota ir nepriekaištingai įgyvendinta kaip mini amfiteatras. Įrengtoje scenoje galima bus organizuoti šventes ir pasirodymus. „Tai bus tokia puiki vieta bendruomenei susiburti“, – sako beveik dvidešimt metų Pelėdnagių seniūnu išdirbęs dabartinis Kėdainių rajono meras Valentinas Tamulis. Kartu su bendruomene jis per keletą metų įgyvendino idėją ir įamžino pelėdas, kaip šios gyvenvietės simbolį. Į šį miestelį įdėjęs visą savo išmonę meras Valentinas Tamulis neabejoja, kad idėjų, kaip linksmintis ir gerai leisti laiką, pelėdnagiškiams netrūksta.

Liko tik nedideli darbai

Šiomis dienomis atliekami paskutinai darbai. Beliko tik aptverti aikšteles, nubraižyti linijas, pabaigti tako, vedančio į sporto ir poilsio erdves, įrengimą, taip pat pabaigti teritorijos apšvietimo darbus, įrengti krepšinio, tinklinio stovus bei futbolo vartus. Europos Sąjungos ir Kėdainių rajono biudžeto lėšomis daugiau kaip už 540 tūkstančių eurų sutvarkytas senas dar nuo sovietmečio gyvenvietėje buvęs stadionas. Tai jau trečioji šiais metais išgražinta erdvė Pelėdnagiuose. Stadiono pertvarkymo darbus atliko bendrovė „Projektas KARMA“.

Pelėdnagiai

Daugėja gyventojų

Moderni erdvė priemiestinės Kėdainių gyvenvietės gyventojų kokybei labai pasitarnaus. Ir Pelėdnagiuose, ir šalia esančiuose Pašiliuose sodų bendrijoje kuriasi šeimos, kurios nori gyventi patogiau ir jausti lėtesnį gyvenimo ritmą bei mėgautis gamta, gražia aplinka. Pelėdnagiai įsikūrę ant kalniuko. Nuo jo atsiveria įspūdingas vaizdas į Nevėžio šlaitus ir senąją gyvenvietę su jų istoriniais paminklais. Čia apsigyvenančių žmonių nuolat daugėja. Siekiant pagerinti vietos infrastruktūrą ir patenkinti gyventojų poreikius, esminės permainos buvo būtinos. Žmonės nori gyventi gražiau, šviesiau, o gražioje, tvarkingoje aplinkoje jie jaučiasi komfortabiliau, atsiradusios naujos erdvės skatina aktyvesnį laisvalaikio praleidimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)