Daugėlaičių kaime pareigūnai panaudojo spec. priemonę – „ežį“. Tačiau jis automobilio irgi nesustabdė. Nors iš po ratų pylėsi žiežirbos, automobilis, pavojingai manevruodamas, važiavo toliau, praneša Šiaulių apskrities policija.

Karčiamų kaime sukdamas į dešinę „VW Golf“ nulaužė saugumo salelę žymintį signalinį stulpelį, bet vis tiek važiavo toliau. Bėglys policijos pareigūnų ekipažų buvo užspeistas ir sustabdytas kelyje Panevėžys–Šiauliai. Prie automobilio vairo sėdėjo pareigūnams gerai pažįstamas 17-metis, šalia – jo bendraamžis. Abu jie buvo neblaivūs. Pirmajam nustatytas 1,4 prom. girtumas, antrajam - 1,22 prom. Abu nepilnamečiai mokosi Raudondvaryje.

Kaip paaiškėjo, išgėrę vaikinai nusprendė negrįžti į bendrabutį, o keliauti į namus, kurie yra netoliese esančiuose kaimuose. Kadangi važiuoti yra smagiau, negu eiti pėsčiomis, nutarė keliauti automobiliu. Kadangi vienas jų turi neužrakintų automobilių vagysčių patirtį, tai nusprendė ja pasinaudoti ir šį kartą – užėjo į privataus gyvenamojo namo kiemą, čia rado neužrakintą „VW Golf“, o jame – automobilio raktelius.

Prie vairo sėdo neturintis teisės vairuoti jaunuolis, kuriam šiuo metu atliekamas ne vienas ikiteisminis tyrimas dėl analogišku būdu pavogtų automobilių. Penktadienį teisme bus sprendžiamas klausimas dėl jo suėmimo.