Stilistė, įvaizdžio konsultantė Laura Malpeli de Jordaan pataria, į ką atsižvelgti, prieš perkant batus.

1. Kojų ir kulniukų storis

Perkant aukštakulnius, reikia atsižvelgti į kojų storumą. „Jei moteris su stambesnėmis kojomis vilki sijoną ir avi batelius plonais kulniukais, blauzdos atrodys storesnės“, – aiškina konsultantė. Turinčioms stambesnes blauzdas, kulkšnis, patartina rinktis batus su vidutinio storumo ar stambesniais kulniukais.

Plonoms blauzdoms tiks batai su detalėmis palei kulkšnis, pvz., su raišteliais aplink kulkšnis (tai storins kojas) arba pusbačiai, kurių ilgis – iki kulkšnių. Suvarstomi vyriško stiliaus batai irgi platina blauzdas.

Jei jūsų blauzdos stambesnės, venkite kulkšnis pabrėžiančios avalynės.

Jeigu kojos trumpesnės, geriau neavėti batelių uždara nosimi, nes su jais kūnas atrodys mažiau proporcingas. Kojas vizualiai trumpina ir kulkšnis paryškinantis apavas. Ilgakojėms tiks bet kokie batai.

2. Proga

Labai svarbu pasirinkti progai tinkančius batelius – tai padės sukurti norimą įspūdį. Būtent todėl konservatyvesnio pobūdžio renginiui nepatartina rinktis pernelyg laisvo stiliaus apavo ar batelių.

Svarbu ir kulniukų aukštis, ypač turint omenyje, kiek laiko truks renginys. Sveikatos specialistų patarimu, kulniukai turėtų būti 3–5 cm aukščio, kad svoris pasiskirstytų tolygiai ir priekinė pėdų dalis nebūtų stipriau apkrauta. Jei dažnai yra poreikis atrodyti aukštesnei, išbandykite platformas – su jomis lengviau išlaikyti pusiausvyrą.

3. Spalva

Apavo spalva gali būti lemiamas veiksnys. Juodi, ilgi suvarstomi batai tiks ilgakojėms, bet nepuoš turinčių trumpesnes kojas ir netgi vizualiai jas trumpins.

Kojas vizualiai ilgina neutralių spalvų batai. Geriausi žemaūgių draugai – odos spalvos bateliai su vidutinio aukščio kulniuku. Rekomenduojama rinktis panašiausią į jūsų odos atspalvį. Nepamirškite, kad batelių spalva turi derėti ir prie aprangos.

4. Vizualieji efektai

Batelių nosys keičia pėdų išvaizdą – pėdos gali atrodyti platesnės, siauresnės, trumpesnės ar ilgesnės. Smailianosiai bateliai ilgina pėdas, ypač jei bus tokios pat spalvos kaip tamprės ar kelnės. Šis derinys rekomenduojamas norinčioms atrodyti aukštesnėms. Jis netiks toms, kurių kojos labai plonos, nebent batai – su detalėmis ar vizualiais pjūviais, sukuriančiais priešingą efektą.

Kampuoti batai suteiks kojoms apimties, bet netiks, jei jūsų blauzdos plačios. Apvalianosiai bateliai vizualiai platina kojas, bet ne tiek, kiek kvadratinės nosys. Tokie bateliai bus patogesni už smailianosius.

5. Stilius

Stilius – bene svarbiausias aspektas. Kad ir kas rašoma madų žurnaluose, geriausia avalynė tokia, kuri atspindi jūsų stilių ir su kuria jaučiatės patogiai.

Asmeninis įvaizdis pasakoja, demonstruoja mūsų identitetą. Moteriškesnėms damoms patiks aukštakulniai, mėgstančioms kasdienišką, laisvą stilių – plokščiapadžiai, sportiniai bateliai. Svarbu įsiklausyti į savo pojūčius, kurie ir lemia mūsų stilių, asmenybės tipą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)