„Grįžęs į Seimą, jis vėl bus koreguojamas, nes akivaizdu, jog valdančiosios koalicijos atstovai turi daug nepamatuotų reikalavimų šiam biudžetui. (...) Kai kalbame apie tai, kad yra tik vienas pasirinkimas, arba didesni vaiko pinigai, arba pažadų švietimiečiams ištesėjimas... Taip neturėtų būti“, – „Žinių radijo“ laidoje „Opozicija“ sakė V. Čmilytė-Nielsen.

Anot jos, nebuvo palikta laiko pasiruošti naujai siūlomiems mokesčiams.

„Mokesčiams turi būti suteikta galimybė pasirengti. Tokios galimybės nebuvo suteikta. Negalima įvesti mokesčių, kurie įsigaliotų po mėnesio ar dviejų. Taip civilizuotoje valstybėje nedaroma. Kalbant apie bankų aktyvų mokestį, vakar su kolega Simonu Gentvilu įregistravome nedidelę pataisą, kad šis projektas vadintųsi pagal savo esmę: Lietuvos Respublikos gyventojų indėlių mokestis, nes (...) bandoma paslėpti tikrąją mokesčio esmę“, – laidoje kalbėjo Liberalų sąjūdžio pirmininkė.

Kaip ELTA jau rašė, Seimas po svarstymo grąžino kitų metų biudžeto projektą Vyriausybei tobulinti. Vėliau patobulintas variantas Seime bus svarstomas antrą kartą.

Vyriausybė iš esmės yra pritarusi siūlomam Stambios prekybos mokesčio įstatymo projektui ir bankų bei kreditų unijų apmokestinimui. Nutarta Seimui siūlyti rengti konsultacijas dėl abiejų mokesčių poveikio ekonomikai.

Seimas yra priėmęs svarstyti „valstiečių“ įstatymo projektus dėl transporto priemonių pirmos registracijos mokesčio bei nekilnojamo turto mokesčio išplėtimo.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)