Interpeliaciją ministrui, prašydami paaiškinti priimtų sprendimų motyvus, gali pateikti ne mažiau kaip 29 Seimo nariai. Parašai pradėti rinkti ketvirtadienį plenariniame posėdyje, BNS patvirtino viena interpeliacijos iniciatorių Laisvės partijos vadovė Aušrinė Armonaitė.

„Ministrą nuolat lydi skandalai, primenantys gilias nomenklatūrines tradicijas, o jis neprisiima atsakomybės ir rimtai neatsako į visuomenei kylančius klausimus. Todėl siūlome kuo greičiau išspręsti šią problemą ir nelaikyti Lietuvos žmonių J. Narkevičiaus pažeidžiamumo įkaitais“, – BNS sakė A. Armonaitė.

Gavęs interpeliaciją Vyriausybės narys privalo ne vėliau kaip per dvi savaites atsakyti raštu. Interpeliacija svarstoma Seimo posėdyje, dėl jos priimamas nutarimas. Jei siūloma ministro atsakymą pripažinti nepatenkinamu ir jam pareikšti nepasitikėjimą, toks nutarimas priimamas slaptu balsavimu ne mažiau kaip pusės Seimo narų, t. y. 71, balsais.

Interpeliacijos tekste ministro klausiama, kodėl komandiruotės į Abu Dabį metu jis neskaitė pranešimo, kaip skelbta programoje, o vietoj jo tai padarė viceministras Vladislavas Kondratovičius.

J. Narkevičiaus prašoma paaiškinti, kokie buvo jo komandiruotės tikslai, kaip vizito metu juos įgyvendino, ar pripažįsta piktnaudžiavęs tarnybine padėtimi, kad už pietus ir vakarienes mokėjo ministerijai pavaldžios įmonės.

Kita klausimų tema – Lietuvos pašto valdybos atleidimas. Klausiama, dėl ko atleista senoji valdyba, kokiais kriterijais vadovaujantis parinkti nauji valdybos nariai, ar paskyrus ministerijos atstovus valdyba nėra politizuojama.

Iniciatoriai argumentuoja, kad įstatymai įpareigoja išlaikyti valstybės įmonių valdybos narių nepriklausomumą nuo skiriančiojo asmens.

Ministro klausiama, kodėl teikė Vyriausybei svarstyti Kelių priežiūros ir plėtros programos rezervo perskirstymo projektą, kuriame numatė Vilniaus rajonui papildomai skirti 300 tūkst. eurų, beveik visus atitekusius asfaltuoti gatvę, vedančią į premjero namą. Prašoma atsakyti, ar šis sprendimas priimtas vykdant premjero aplinkos nurodymus.

J. Narkevičius taip pat klausiamas dėl jo apygardai Trakų rajone skirtų lėšų kelių asfaltavimui bei Seimo viešbutyje gauto buto, nors turi nekilnojamojo turto Vilniuje. J. Narkevičiaus prašoma paaiškinti, kodėl gyvendamas Trakų rajone prašė buto viešbutyje, ar kambarį perleido savo dukrai Karolinai Narkevič, dėl žmonos vykdomos nuomos deklaravimo.

J. Narkevičius pastaruoju metu sulaukė opozicijos kritikos dėl Lietuvos pašto valdybos atleidimo, vizito Jungtiniuose Arabų Emyratuose, pietų valstybės įmonių sąskaita Dubajuje ir Minske, kai kurių kelių tvarkymo finansavimo ir gyvenimo Seimo viešbutyje aplinkybių.

J. Narkevičių į susisiekimo ministro pareigas delegavo Lietuvos lenkų rinkimų akcija - Krikščioniškų šeimų sąjunga, šiemet po prezidento rinkimų prisijungusi prie valdančiosios koalicijos.