Euro kursas, trečiadienio vakare siekęs 1,1001 JAV dolerio, ketvirtadienio ryte ūgtelėjo iki 1,1007 JAV dolerio.

Jenos atžvilgiu Europos valiutos kursas sumenko nuo 120,47 iki 120,45 jenos.

O JAV doleris Japonijos valiutos atžvilgiu atpigo nuo 109,55 iki 109,44 jenos.

Indeksas „ICE US Dollar“, kuriuo vertinami JAV dolerio kurso pokyčiai šešių pagrindinių pasaulio valiutų atžvilgiu, sumenko 0,04 procento. O indeksas „WSJ Dollar“, kuriuo vertinama JAV valiutos kurso dinamika šešiolikos pagrindinių pasaulio valiutų atžvilgiu, smuktelėjo 0,02 procento.

D. Trumpas pranešė, jog pasirašė du įstatymus, kuriais reiškiama parama Honkongo prodemokratinės stovyklos protestuotojams.

Savo pareiškime D. Trumpas kalbėjo apie „pagarbą“ Kinijos prezidentui Xi Jinpingui (Si Dzinpingui) ir sakė besitikintis, kad „Kinijos ir Honkongo lyderiai ir atstovai sugebės draugiškai išspręsti savo nesutarimus“.

„Pasirašiau šiuos įstatymus iš pagarbos prezidentui Xi [Jinpingui], Kinijai ir Honkongo žmonėms“, – teigė JAV vadovas.

Kongresas dviem įstatymams pritarė praėjusią savaitę. Prieš pasirašydamas tuos teisės aktus D. Trumpas žadėjo juos „kruopščiai išnagrinėti“.

Tuo tarpu Kinija ketvirtadienį pareiškė, jog yra pasirengusi dėl D. Trumpo pasirašytų teisės aktų imtis „griežtų atsakomųjų priemonių“ prieš Jungtines Valstijas.

„Šio [teisės akto] pobūdis yra itin pasibjaurėtinas ir slepia visiškai pragaištingus ketinimus“, – sakoma Užsienio reikalų ministerijos pareiškime. Visgi jame nenurodoma, kokių priemonių Pekinas ketina imtis.

Honkongo vyriausybė ketvirtadienį taip pat išreiškė „didžiulį apgailestavimą“, kad šiuos teisės aktus pasirašęs D. Trumpas „kišasi“ į miesto vidaus reikalus.