„Prezidentui tai (skurdo mažinimas – ELTA) yra prioritetas ir jis tikrai mano, kad valstybė turi koncentruotis į silpniausias visuomenės grupes, tie kas sunkiai serga, badauja ir sunkiai suduria galą su galu“, – LRT radijo laidoje „Ryto garsai“ sakė P. Mačiulis.

Jo teigimu, biudžete galima rasti lėšų visoms visuomenės grupėms.
„Valstybės biudžetas yra virš 10 mlrd. eurų, kitaip tariant, rasti pinigų visoms grupėms, labai stipriai paieškojus, tikrai galima. Tą turi daryti premjeras, finansų ministras, Seimo Biudžeto ir finansų komitetas, tai priklauso nuo šių žmonių nusiteikimo ir noro atliepti į tam tikras grupes. Bet prezidentas yra principingas, jei buvo duoti pažadai, (...) jie turi būti tęsiami, nesvarbu, ar medikai, ar mokytojai, ar partijų susitarimas dėl krašto apsaugos. Pažadai, duoti su parašais ar be jų, turi būti tęsiami“, – sakė P. Mačiulis.

„Tikrai nėra taip, kad pinigų nėra. Biudžetas nėra mažas, ieškoti resursų ir juos teikti tikrai yra galimybė. Prezidentui turbūt nereikėtų mokyti finansų ministro ar kitų ministrų, kaip to ieškoti, bet tikrai tų resursų yra“, – pridūrė prezidento patarėjas.

ELTA primena, kad antradienį į šalies kelius protestuoti išvažiavo ūkininkai. Trečiadienį savo nepasitenkinimą valdžios sprendimais išreiškė ir vežėjai.

Lietuvos profesinių sąjungų konfederacija (LPSK) ir Vairuotojų profesinė sąjunga, reaguodamos į vežėjų asociacijos „Linava“ protestą, trečiadienį rengė kontraprotestą prie Vyriausybės, kad parodytų darbdaviams, jog Vyriausybės priimtas nutarimas, kuriuo nuo kitų metų 28 proc. keliamas bazinis komandiruojamų darbuotojų atlyginimas, yra būtinas ir logiškas žingsnis.

Taip pat trečiadienį Vinco Kudirkos aikštėje buvo rengiama protesto akcija, kurioje Vilniaus universiteto rektorius Artūras Žukauskas visiems, palaikantiems akademinę bendruomenę, diplomus įteikė „Už Ačių". Anot rektoriaus, akcija skirta atkreipti dėmesį į tai, kad aukštasis mokslas, generuojantis milžinišką grąžą valstybei, yra virtęs paskutiniu šalies prioritetu.

Ketvirtadienį visoje Lietuvoje prasidės daugiausiai švietimo darbuotojų vienijantis Lietuvos švietimo ir mokslo profesinės sąjungos (LŠMPS) inicijuotas mokytojų streikas dėl neįgyvendintų Vyriausybės pažadų kelti mokytojams atlyginimus.
Lukas Blekaitis (ELTA)