Trečiadienį Kauno klubas namuose po itin sėkmingo mačo starto 8:5 nepaliko vilčių Vilniaus „Geležinio Vilko“ komandai. Ši pergalė leido „Kaunas Hockey“ ledo ritulininkams dar labiau padidinti savo persvarą prieš varžovus, juos nuo artimiausių oponentų jau skiria 7 taškai.

Nuo pat susitikimo pradžios kauniečiai buvo pasiryžę įrodyti, jog prarasti taškų šiose rungtynėse jie nesiruošia. Nors į itin greitą Eduardo Chekmaryovo įvartį (00:02, rez. perd. Lukas Žukauskas) savo atsakymą surado vilniečių puolėjas Rojus Plepys (05:07, rez. perd. Dominykas Bisturys), netrukus sekė dar du „Kaunas Hockey“ įvarčiai.

Po tikslių Sevelijaus Morozovo (05:44, rez. perd. Kirylas Danilenka) ir Dmitrijaus Beliakovo (06:23, rez. perd. Konstantinas Isaevas, Aleksejus Zubenko) metimų jau septintąją mačo minutę „Geležinio Vilko“ treneris Andrius Jadkauskas priėmė sprendimą keisti vartininką.

Visgi, Kazimierą Jukną pakeitusiam Elvinui Karlai lengvo starto „Kaunas Hockey“ suteikti nesiruošė. Per pirmąjį kėlinį ir į jo vartus skriejo trys įvarčiai – Aleksejus Zubenko (08:18, rez. perd. D. Beliakovas) ir Lukas Žukauskas (12:29, rez. perd. E. Chekmaryovas, Brendanas Leavittas) pelnė savo pirmuosius rungtynių įvarčius, o E. Chekmaryovas padvigubino savo tikslių metimų kraitį (14:06).

Antrąjį rungtynių trečdalį „Geležinis Vilkas“ pradėjo puikia galimybe sušvelninti pranašumą, kai ant nubaustųjų suolelio sėdosi du varžovų žaidėjai, bet išnaudoti šios situacijos nepavyko, o galiausiai taisykles pažeidė ir patys vilniečiai.

Visgi, dažniau šiame kėlinyje nuobaudas besirinkę „vilkai“ varžovus nubaudė būtent mažumoje, tiksliai atakavus Rapolui Marcinkevičiui (37:33, rez. perd. Avgustinas Silinas).

Trečiajame kėlinyje intriga į mačą negrįžo, o D. Beliakovas antruoju savo įvarčiu kėlinio pradžioje sugrąžino penkių įvarčių pranašumą (42:10, rez. perd. K. Isaevas, Dmitrijus Babičius). Tiesa, tai nebuvo galutinis taškas rungtynėse, o žiūrovai išvydo rezultatyvią mačo pabaigą.

Sostinės klubo puolėjas Patrikas Misiukas surengė puikią atkarpą pasižymėdamas dukart (52:42, rez. perd. Kajus Černiauskas, A. Silinas ir 55:05, rez. perd. D. Bisturys, A. Silinas), bet jau ne kartą minėtas D. Beliakovas atsakė savo įvarčiu ir galiausiai džiaugėsi „hat-tricku“ (57:21, rez. perd. K. Isaevas).

O paskutinis rungtynėse rankas į viršų kėlė kiekybinę persvarą išnaudojęs „Geležinio Vilko“ atstovas Arturas Seniutas (59:26, rez. perd. P. Misiukas, Justas Fedorovičius).

„Hockey Punks“ į antrąją poziciją sugrįžo įveikusi lygos debiutantę

Lietuvos čempionate trečiadienį pergalę iškovojo „Hockey Punks“ komanda, kuriai pavyko atsitiesti po pralaimėjimo praėjusiame ture.

Banguotai šį sezoną rungtyniaujanti Vilniaus ekipa šeštojo turo rungtynėse sostinės „Pramogų“ arenoje 6:1 susitvarkė su jungtinės Kauno ir Klaipėdos ekipos „Baltų Ainiai – HC Klaipėda“ pasipriešinimu. Namuose iškovota pergalė leido „pankams“ susigrąžinti antrąją poziciją šiame sezone, pasivejant šiandien kitame mače suklupusią „Geležinio Vilko“ komandą.

Nuo pat susitikimo pradžios „Hockey Punks“ rungtyniavo aktyviau už savo varžovus, bet būtent „Blatų Ainiai – HC Klaipėda“ susikūrė pirmąją šimtaprocentinę progą rungtynėse. Andrius Poškus trečią minutę atsidūrė vienas prieš varžovų vartininką, bet jam pasižymėti nepavyko.

Po varžovų pavojingo išpuolio vilniečiai dar labiau padidino savo spaudimą, kol vienas po kito sekę metimai virto įvarčiu. Luką Jakšį tiksliu metimu įveikti sugebėjo rezultatyviausias šio sezono „pankų“ žaidėjas Aivaras Bendžius (11:07, rez. perd. Donatas Kumeliauskas).

Nors po pelnyto įvarčio ir toliau veiksmas daugiausiai vyko prie svečių vartų, jungtinė Kauno ir Klaipėdos komanda sulaukė savo progos po varžovų iš Vilniaus pražangos. Negana to, netrukus „pankai“ prasižengė ir dar kartą suteikdami oponentams dvigubą kiekybinę persvarą, o Martynas Miliūnas puikiu metimu iš aštraus kampo pasiuntė ritulį į Simo Baltrūno ginamus vartus (19:26, rez. perd. Mantas Marcinkevičius).

Antrajame kėlinyje dar viena „Hockey Punks“ pražanga leido jų varžovams ilgiau užsibūti prie sostinės klubo vartų, o įsidrąsinę svečiai savo atakas rengė ir komandoms žaidžiant lygiomis sudėtimis. Visgi, jiems pasižymėti nepavyko, o savo progą gavęs Donatas Kumeliauskas tiksliu šūviu į vartus sugrąžino „Hockey Punks“ komandai pranašumą (28:24, rez. perd. Povilas Verenis, Aivaras Bendžius).

Ir toliau gynyboje pražangų nevengę „pankai“ įpusėjus kėliniui jau penktą kartą rungtynėse užsidirbo mažąją nuobaudą, bet atsilaikę dvi minutes jie surengė kontrataką, kurioje vos tik ant ledo sugrįžęs Rokas Bacevičius padvigubino savo ekipos pranašumą (33:12, rez. perd. Šarūnas Kuliešius).

Galiausiai ant nubaustųjų suolelio sėdosi jau ir „Hockey Punks“ varžovai, o antrąją progą pažaisti daugumoje gavę šios ekipos ledo ritulininkai išnaudojo ir šią situaciją – Lietuvos vicečempionų gretose pasižymėjo iš toli ne patį stipriausią metimą atlikęs Edgaras Rybakovas, prie kurio įvarčio prisidėjo ir sėkmingai varžovų vartininkui matomumą užstoję jo komandos draugai (35:50, rez. perd. D. Kumeliauskas, A. Bendžius).

Trečiajame kėlinyje į „Baltų Ainių – HC Klaipėdos“ vartus stojo Kristupas Pranckietis, kuriam daugiau nei pusę kėlinio pavyko neutralizuoti varžovų atakas, bet galiausiai bejėgis buvo ir jis, kai tiksliai atakavo Yegoras Bezuglyy (53:23, rez. perd. Andrius Kaminskas).

Nepaisant to, jog „Hockey Punks“ rungtynių pabaigoje pirmavo įtikinama persvara, emocijų netrūko, o žiūrovai išvydo ir muštynes, kai kieto žaidimo nevengiantis Andrius Kaminskas kumščiais išsiaiškino santykius su svečių komandos atstovu Matu Kieža.

Abiem ledo ritulininkams skirtos 12 minučių nuobaudos užbaigė jų pasirodymus rungtynėse, o per likusį mačo laiką krito dar vienas įvartis. Po teisėjų peržiūros nuspręsta, jog ritulys kirto vartų liniją kai į juos atakavo A. Bendžius (54:23, rez. perd. P. Verenis), o įvartis buvo pelnytas „Hockey Punks“ žaidžiant mažumoje.

Mačo pabaigoje „Baltų Ainių – HC Klaipėdos“ ledo ritulininkai turėjo progą dar kartą pažaisti dviguboje daugumoje, o komandoms išsilyginus sudėtims jie dar ir surengė greitą išpuolį, kuriame išbėgo dviese prieš vartininką, bet sušvelninti rezultato jiems taip ir nepavyko.

Turnyro rikiuotė (vieta, komanda, rungtynės, pralaimėjimai, įvarčių santykis, taškai):

1.„Kaunas Hockey“74052 - 2217
2.„Hockey Punks“63232 - 2010
3.„Geležinis vilkas“73326 - 3510
4.„Baltų ainiai-HC Klaipėda“60511 - 442

"Hockey Punks“ – "Baltų Ainiai-HC Klaipėda" akistata
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)