Pačią galimybę naudoti alkoblokus automobiliuose Seimas patvirtino dar sausį.

Susisiekimo ministerijos parengtu aprašu siekiama nustatyti, kaip būtų išduodami leidimai vairuoti transporto priemones, kuriose įrengti antialkoholiniai variklio užraktai, kaip būtų kontroliuojamas draudimas minėtiems asmenims vairuoti įprastus automobilius.

Antialkoholinis automobilio variklio užraktas arba vadinamasis alkoblokas neleidžia užvesti variklio, jei vairuotojas yra neblaivus – tai padaryti galima tik papūtus į įrenginį, jei nenustatoma, jog vairuotojas yra išgėręs.

Tikrinti, ar automobiliuose įdiegta įranga veikia, galės ne tik policijos pareigūnai, bet ir pasieniečiai, Lietuvos transporto saugos administracijos atstovai.

„Tikimasi, kad sumažės asmenų, kurie vairavo transporto priemonę būdami neblaivūs, pakartotinių nusižengimų, jie nepraras vairavimo įgūdžių, bus sudaryta galimybė neprarasti darbo, susijusių su transporto priemonių vairavimu, taip pat anksčiau grįžti į darbą“, – Vyriausybės posėdyje sakė susisiekimo ministras Jaroslavas Narkevičius.

Alternatyvią nuobaudą įstatymai nuo kitų metų leis rinktis, jei tokią galimybę paskirs teismas ar kita, ne teismo tvarka bylą nagrinėjusi institucija.

Naujoji tvarka taip pat būtų taikoma ir įmonėms, kurios savanoriškai įrengia alkoblokus savo transporto priemonėse.

Susisiekimo ministerija nurodo, kad preliminariais skaičiavimais, antialkoholinio variklio užrakto įsigijimas, sumontavimas ir priežiūra kainuotų apie 1 400 eurų, o užrakto nuoma 12 mėnesių - apie 1 200 eurų.

Pažymima, kad asmenims, sulaukusiems alternatyvios nuobaudos, alkoblokus įsidiegti nebus privaloma.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)