Palangą ir Šventąją antrus metus puošiančios kompanijos UAB „Adam decolight“ vadovas Nerijus Chmieliauskas atskleidžia, kad tiek Palangos, tiek Šventosios eglutės bus tuo pačiu ir panašios, ir skirtingos – viena jų žaižaruos sidabru, kita – auksu. Be to, abiejų eglučių įžiebimo ceremonijas norintieji galės išvysti neskubėdami – Palangoje stilizuota maždaug 12-kos metrų aukščio žaliaskarė nušvis gruodžio 6 dieną, o Šventojoje pasigrožėti švente galėsite gruodžio 7-osios vakarą.

Palangoje žadama ir ne viena staigmena.

„Palangoje eglutė bus labai šilta, panaši į gyvą, su ilgomis šakomis, didžiuliais sidabriniais burbulais. Dar viena stilizuota eglutė bus prie dainuojančio fontano. Be to, bus sukurtas ir Kalėdinių norų parkelis, kuriame sugalvoję norą iškart sužinosite, ar tas noras išsipildys“, – užmojus atskleidžia N. Chmieliauskas.

Palangos atstovė Jurgita Vanagė sako, kad kol kas nori palikti intrigą, kaip atrodys tas stebuklingas norų parkelis, mat jį jau greit žmonės galės pamatyti ir patikrinti patys. Tiesa, net ir sužinoję, kad noras išsipildys, turėsite įvykdyti vieną sąlygą.

„Sugalvojus norą, iškart sužinosite, ar jis išsipildys, tačiau tam reikės sugrįžti į Palangą. Juk noras sugalvotas Palangoje, o čia žmonės laukiami visus metus“, – sako J. Vanagė.

Šiais metais kalėdinėmis lemputėmis bus papuošta apie 200 medžių. Be įprastų miesto viešųjų erdvių, daugiau šviesos atsiras Grafų Tiškevičių alėjoje, ties Koncertų sale ir Kurhauzu – aikštėje, kur stovės pagrindinė miesto eglė. Be to, Grafų Tiškevičių alėjoje nušvis kalėdiniai žibintai, kurie atkartos degančios ugnies liepsnas.

Kaip ir kasmet, šventinėmis dekoracijomis bus papuošta ir miesto apšvietimo stulpai – juose bus įrengta apie 300 šviečiančių instaliacijų. Mieste dominuos šilta balta spalva, kalėdines instaliacijas puoš ir gintaro spalvos burbulai.

Jau tapo įprasta, kad kalėdinėmis šviesomis Palangoje kasmet nušvinta vis daugiau viešųjų erdvių. Ne išimtis ir šie metai – be jau įprastų vietų (Jūratės ir Kastyčio skvero, centrinės miesto aikštės, Nepriklausomybės aikštės ir kt.), kalėdinę nuotaiką skleis ir trys Kretingos gatvės žiedai – čia bus įrengtos šviečiančios trimatės kalėdinės kompozicijos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)