Prezidento žmona kalbėjo jaunimui skirtame renginyje prieš narkotikų vartojimą. Kai M. Trump žengė į sceną ir ėmė agituoti už „sveiką gyvenimą be narkotikų“, susirinkę moksleiviai akivaizdžiai pademonstravo savo nepasitenkinimą.

Paprastai pirmosios ponios Jungtinėse Valstijose nesiejamos su iš dalies aršiais politiniais debatais. Iki šiol tai galiojo ir Melaniai Trump.

Tai, kad ji šį kartą buvo nušvilpta, gali būti susiję su jos vyro pasisakymais: JAV prezidentas liepą smarkiai iškoneveikė Baltimorę.

Jis daugiausiai juodaodžių gyvenamą miestą, be kita ko, išvadino „šlykščia, žiurkių ir graužikų apnikta skyle“. Tada jau ne tik politiniai priešininkai apkaltino jį rasizmu.


Usatoday.com skelbia, kad per penkias minutes trukusį pirmosios Jungtinių Valstijų ponios žodį jos besiklausantys moksleiviai šurmuliavo, o galiausiai jos kalbą nušvilpė.

Pirmoji ponia į sceną užlipo 11.25 val. vietos laiku, ji sutikta džiugiais šūksniais, tačiau buvo galima išgirsti ir garsų baubimą, trukusį maždaug minutę. Per pirmąsias dvi jos kalbos minutes moksleiviai be paliovos laidė įvairias pastabas.

Joms pritilus, auditorija vis tiek ramiai nesiklausė, buvo daug triukšmo ir pašalinių kalbų.

Baltieji rūmai susitikime tikėjosi per 2500 dalyvių, tačiau žurnalistai sako, kad jų geriausiu atveju buvo dvigubai mažiau.

Apie pirmąją ponią CNN rašanti žurnalistė Kate Bennet skelbia, kad neprisimena nė vieno tokio ponios Melanios Trump viešo pasirodymo, kai ji būtų buvusi sutikta taip neigiamai ir nedraugiškai.

„Manau, kad tai pirmasis kartais, kai M. Trump buvo nušvilpta per savo viešą pasirodymą be vyro“, – teigia ji.