„Pajūrio Vila“ administracijos teigimu, kad kelios vietos dar likusios, nors likusios sparčiai tirpsta.

„Dviviečiai kambariai jau visi užsakyti, tačiau dar kelias vietas žmonėms galime pasiūlyti. Pas mus nėra siūloma jokia šventinė programa, tačiau žmonės vis tiek aktyviai rezervuoja nakvynę per Kalėdas ir Naujuosius metus. Galbūt vilioja patraukti kaina ir vieta“, – sako jau ne vienerius metus šaltuoju metų laiku populiarios vietos darbuotoja.

Apartamentus ir atskirus butus administruojantis Dainius Srėbalius sako, kad per šventes ieškantys kur apsistoti parai, turėtų neskubėti – pasiūla padidėja dieną ar dvi prieš šventes.

„Pas kai nuomos administratorius yra apribojimai, tad užsakyti apartamentus dviem paroms ar ilgesniam laikui yra paprasčiau. Tie, kurie ieško nakvynės vienai parai, gali neskubėti. Paprastai, tokia pasiūla pateikiama likus dienai ar dviem iki švenčių. Tiesiog nuomotojui yra aktualiau, kai žmonės apsigyvena kelioms dienoms. Žiemos ir vasaros paklausa labai skiriasi – jei vasarą daugiau ieško žmonės ramesnės vietos gyvenimui ir nori, kad būtų arti jūra, tai žiemą jūra nėra tokia aktuali. Šaltuoju metu, ypač per šventes, svečiai nori apsistoti arčiau centro, kur daugiau kavinių ir renginių“, – DELFI sako trumpalaikės nuomos administratorius Dainius Srėbalius.

Palangos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentė Ingrida Valaitienė pastebi, kad norinčiųjų šventes praleisti prie jūros kasmet daugėja. Pašnekovė dalijasi, kad užimtumas išties didelis, dalis žmonių ieško gyvenamos vietos, pasikliaudami interneto programėlėmis, dalis nakvynę perka tiesiogiai.

„Viešbučių rezervacija šiemet prasidėjo ženkliai anksčiau, nei praėjusiais metais. Šiais metais jau lapkričio viduryje užimtas naujiesiems metams buvo apie 50-60 procentų. Kalėdos atsiliko nedaug. Turiu omenyje laikotarpį nuo savaitgalio iki naujųjų metų. Tikrai pajūris yra patrauklus ir visa savaitė gausi renginių, tai vilioja žmones“, – sako I. Valaitienė.

Vien Naujametinei programai su gyva muzika ir skania vakariene kai kurie svečiai negaili per 100-to eurų. Ir tai ne dosnūs užsieniečiai. Palangos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentės turimais duomenimis, apie 70-80 procentų atvykstančiųjų yra lietuviai. Programos viešbutyje ieško maždaug pusė rezervuojančiųjų kambarius.

Jei anksčiau žiemą pajūris nebuvo itin populiarus, atsiradusios naujos paslaugos tampa traukos šaltiniu.

„Kurortas tapo patrauklesnis, matosi, kaip jis keičiasi. Galbūt, ir daugiau apie save kalba, o tai svečiai girdi ir mato. Yra ir tokių svečių, kurie nesilankė trejus ar penkerius metus, vėl atvyko ir patys pamatė, kad siūlomos kokybiškesnės paslaugos. Ši banga jau ėmė ristis maždaug prieš porą metų. Kurortas darosi patrauklus jaunesniems žmonės. Įtakos turi ir paslaugos po stogu – turime baseiną, koncertų salę, kurioje šventiniu laikotarpiu gausu renginių. Yra ir kitų puikių vietų, kur galima gerai leisti laiką – tai ir degustacijos. Jaunimas irgi keičiasi, jei anksčiau būdavo muštynių, to nebėra“, – dalijasi I. Valaitienė.

Pramogų jau nuo artėjančio savaitgalio mieste žadama išties daug. Nuo lapkričio 23 dienos Kurhauze prasideda šventinių renginių maratonas, kur veiks ir kūrybinės dirbtuvės, ir muzikiniai renginiai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (118)