Tokiomis dienomis labai svarbu nepaslysti ir neprisikimšti cukraus ar blogųjų angliavandenių. Jūsų maistas užkandžiams turi būti sotus bei sveikas. Jame turi būti reikalingų angliavandenių, mineralinių medžiagų bei vitaminų. Ne kartą sakiau, kad man užkandis išgelbėtojas yra sumuštinis. Teisingai parinkus ingredientus sumuštinis gali tapti sveika alternatyva pietums. Žinoma, šios praktikos geriau nekartoti dažnai, bet tokiomis dienomis ji – tikras išsigelbėjimas.

Svarbiausias sumuštinio akcentas – duona. Kokią ją rinksitės? Dažnai klaidingai galvojama, kad sveikoje mityboje duonai vietos nėra. Tačiau šiais laikais, kai parduotuvių lentynos lūžta nuo skirtingų pasirinkimų, galime atsirinkti tai, kas tinka mūsų skoniui bei mitybos įpročiams.

Tark taip:

– bemielei duonai;
– duonai su sumažintu cukraus kiekiu;
– pilno grūdo duonos gaminiams;
– duona su pridėtiniais grūdais.

Derėtų vengti:

– duonos, kurioje cukraus daugiau nei 5 g;
– mielinių kepinių;
– aliejuje pakartotinai kepintų duonos gaminių.

Aš dažniausiai renkuosi tamsią, pilno grūdo duoną. Tamsi duona būna sodresnio skonio, o sudėtyje esančios skaidulos pagreitina virškinimą.

Noriu pasidalinti su jumis savo praeitos savaitės top sumuštinuku, kuris išgelbėjo mane nuo alkio.

Jums reikės:

– keptų grybų;
– sutrinto avokado;
– druskos bei pipirų;
– citrinos;
– česnako;
– duonos.

Pakepintus grybus palieku atvėsti. Tuo metu sutrinu avokadą su citrinos sultimis bei šiek tiek česnako, galite įdėti ir raudonojo svogūno. Masę pertrinu smulkintuve bei paskaninu druska ir pipirais. Šia namine gvakamole pertepu duoną, ant viršaus uždedu kepintus grybus ir VOILA!

Puikus, greitas bei sotus užkandis!

Daugiau Ingridos receptų rasite www.suingrida.lt