„Lietuva, tavo kaimas miršta!“ – graudeno vienodo dizaino šūkiai ant lizinginių Lietuvos žemdirbių technikos. Tos pačios, kurios 70 procentų kainą apmokėjome Europos Sąjungos pinigais, o likusią ūkininkai pasiėmė pamažintomis palūkanomis iš Lietuvos bankų.

„Valstietis“ Arvydas Nekrošius, taip – Seimo vicepirmininkas, protestavo drauge su Raseinių ūkininkais ant žvyrkelio. Lietuvos savivaldybių asociacijos viceprezidentė ir Lazdijų rajono merė „valstietė“ Ausma Miškinienė Lazdijų žemdirbius sveikino nuo šaligatvio ties savivaldybės rūmais, o šalia jos abiem rankom važiuojančiai kolonai plojo Lietuvos socialdemokratų partijos kandidatas į Seimą Lazdijų vienmandatėje, buvęs Algirdo Butkevičiaus patarėjas Justas Pankauskas.

Trūko tik balionų. Arba srutvežės. O aš sukau galvą, kieno gi tada jau Vyriausybę turime, jei „valstiečiai“ į gatves išėjo, o juos palaiko pačios tų pačių „valstiečių“ viršūnėlės.

Vienu momentu net įtariau, kad čia tokia subtili Ramūno Karbauskio užuomina premjerui Skverneliui, girdi – Sauliuk, tvarkykis su biudžetu, nes mano jėga – ant plentų ir žvyrkeliuose.

Tik šitą sąmokslo teoriją lyg pernykštį sniegą ištirpdė vakare visuose televizijų kanaluose pamatyti žalių kryžių ir traktorių akcijos organizatorių veidai.

Krūvą geriausio eterio vakar geriausiu laiku gavęs jaunasis ūkininkas ir žemdirbių maršo organizatorius Ignas Jankauskas net užkimdamas aiškino, kaip čia šitam pigaus gazolio vakarėly nėra jokios politikos. Nėra, ir nors žemėn lįsk!

Tai žiūrim, ką turim. O turim Igną Jankauską – Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos 2019-ųjų metų rinkimų kandidatą į Kėdainių merus ir tos pačios Žmonių partijos Kėdainių skyriaus pirminYką!

Šioje partijoje šiaip sau nei PirminYku, nei kandidatu netampama. Čia reikia ne tik sudalyvauti, bet ir laimėti Demokratijos šventę.

Oficialiai ponaitis Ignas yra Lietuvos grūdų augintojų asociacijos administracijos vadovas. Mažiau deklaruojama kitos vieno iš traktorių akcijos organizatoriaus pareigos – narystė bent dviejose kredito unijose, kurių valdybos nariu ir pajininku ponaitis esąs.

Kiek iš jų, ant kelių išvažiavusiųjų, savuosius traktorius ir priekabas pirko su šių kredito įstaigų parama, ir savo palūkanomis krauna turtus varguolių ūkininkų gynėjui – klausimas atviras.

Kitas iš „nepolitinės“ protesto akcijos organizatorių – buvusios Andriaus Kubiliaus Vyriausybės buvusio žemės ūkio ministro, dabartinio Seimo nario Kazimiero Starkevičiaus buvęs viceministras Aušrys Macijauskas.

Oficialiai – tos pačios Lietuvos grūdų augintojų asociacijos pirmininkas, mažiau oficialiai – žemės ūkio kooperatyvo (čia tokia kolchozų atmaina, jeigu ką) „Mūsų ūkis“ ir vandens sporto klubo „Vandenis“ vadovas.
Meskit dabar akmeniu, ar už viso to traktorių parado nekyšo Seimas‘2020 reklama?
Vilma Danauskienė

Ar ne prie Starkevičiaus Lietuvoje ūkininkais buvo įteisinti visi tie, kurie norėjo gražesnėse paežerėse statytis sodybas ir reikėjo kažkaip apeiti teritorijų planavimo reglamentų griežtumus?

Ar ne tuomet „sofų ūkininkai“ tapo vienais iš pagrindinių europinės paramos gavėjų?

Ar ne nuo tada iki dabar Seime tebesitęsia „gyvulių ūkis“ su 5 ir 15 procentų apmokestinimų pajamoms iš ūkių, beakcizinių degalų ir kitų mokestinių privilegijų era?

Jeigu ir ne nuo jo, tai pats eksministras per pora dešimtmečių buvimo Seime nepajudino nei piršto tam „gyvulių ūkio“ panaikinimui. Atvirkščiai, kone visuomet Seime rėmė išlygas ir privilegijas šiai visuomenės grupei.

Dar vienas „nepartinis“ žalių kryžių ir traktorių akcijos veikėjas – Lietuvos ūkininkų sąjungos pirmininkas ir Lietuvos socialdemokratų partijos 2019-ųjų metų rinkimų į (koks sutapimas!) Kėdainių rajono savivaldybės tarybos narius atstovas Jonas Talmantas.

Pridėkime dar garsųjį Prienų pienininką Joną Vilionį, kurio sodyboje Karbauskis partijos suvažiavimus rengia, ir ką gausime? Iš keturių „nepolitinės“ akcijos organizatorių – du konservatoriai, socdemas ir „valstietis“!

Tai meskit dabar akmeniu, ar už viso to traktorių parado nekyšo Seimas‘2020 reklama?

Taip, tai yra ėjimas žirgu aukščiausiu lygiu, nes kitu atveju, bent jau opoziciniams konservatoriams, – dar ketveri metai ant atsarginių suolelio.
Tai yra ėjimas žirgu aukščiausiu lygiu, nes kitu atveju, bent jau opoziciniams konservatoriams, – dar ketveri metai ant atsarginių suolelio.
Vilma Danauskienė

Viskas paprasta ir aišku – sukiršini escaladinius oligarchus su smulkiaisiais trihektarininkais, sukiršini ūkinYkus su fūristais, gazolio akcizų tūzus su mokytojais, medikus su studentais, vėliau visus po truputį išvedi į gatves, ir toje streikų baloje žvejoji nuo paluckininkų atliksiančius balsus. Tikslas pateisina priemones!

Tik šioje pokerio partijoje jos autoriai „pamiršta“ vieną dalyką – VALSTYBĖS prestižą. O jis šiuo atveju ir yra (bent jau turėtų būti) pats svarbiausias.

Ne paslaptis, kad jau dabar šalyje reziduojantys užsienio valstybių ambasadoriai gūžiasi, nežinodami, kas vyksta šioje „maršų“ šalyje, investicijos bėga arba žiūri iš saugaus atstumo, kuo čia viskas baigsis, vartojimas krenta, krizė grasina...

Bet mes varykim toliau pilnu tempu – #UžLietuvąVyrai!

Ridenkim bačkas į aikštes, dalinkim diplomus #UžAčiū, statykim žalius kryžius, tikėdami, kad grįš #KaipPrieStarkevičiaus ir #ValdžEbusMūsų.

Tik ar ne per didele – Valstybės garbės – kaina viso to siekiate, vyrai? Jei dabar nesiskaitote su priemonėmis, tai ko, vardan savųjų tikslų laimėti Seimą, griebsitės ateinantį rudenį?

P. S. Atskiras sveikinimas Ramūnui Karbauskiui, pasimovusiam ant šito jauko. Kaip sakoma, jei iš kišenių styro plūgo rankenos, ne rankas į kišenes kišti reikia, o siūles kelnėse užsiūti...

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (274)