Užkandžių fiesta

Nesvarbu – trumpa ar ilga kelionė priešaky, atvykus į naują vietą norisi būti energingam. Tad geriausias receptas – kokybiškas miegas, rašoma pranešime žiniasklaidai.

„Keliaujant autobusu, o ypač žiemą, vertėtų apgalvoti keletą žingsnių į priekį. Kai kam galbūt nuskambės juokingai, bet aš prieš kelionę nueinu į intensyvią sporto treniruotę ir pavalgau sotesnę vakarienę. Viskas paprasta – kūnas bus pasiruošęs poilsio dozei, o taip pat nereikės vargti su užkandžiais. Pakaks įsimesti keletą gardėsių pusryčiams ir būtinai – keletą vandens buteliukų ir, esant poreikiui, termosą su mėgiama arbata“, – pataria keliautoja.

Žinant, kad visgi tokios ilgos kelionės metu kamuos alkis, geriausia į pagalbą pasitelkti negendančius produktus – riešutus, dribsnius, grūdų batonėlius, džiovintus vaisius, sausainius ir pan. Niekuomet nepamaišo vienas kitas bananas ar kitas vaisius. Jei turite daugiau laiko – pasiimkite agurkų ir morkų lazdelių su humusu, pasigaminkite sumuštinių. Tik juos būtinai suvyniokite į foliją ir laikykite maisto dėžutėse – taip jie nepraras šviežumo ir neištiš.

Sumanūs sprendimai

Jei neturite laiko suplanuoti savo užkandžius – išnaudokite sustojimus. Taip pat – tai puiki proga pramankštinti sustabarėjusius raumenis, įkvėpti gryno oro. Kitą dieną kūnas tikrai padėkos.
„Per tokias pertraukėles dažnai pamirštama striukė ar kitas šiltesnis apdaras. Rodos, kas čia tokio – tik kelios minutės. Tačiau tokie temperatūros pokyčiai, ypač šaltuoju metų laiku, gali nulemti, kad savo kelionės tikslą pasieksite jau sirgdami“, – pastebi A. Vareikaitė.

Norint jaustis komfortiškai ir siekiant gerai išsimiegoti, verta įsimesti mažą pagalvėlę, pledą ir kaukę akims. Pledas pravers ir keliaujant vasarą – daug keliautojų yra jautrūs kondicionieriams.

„Kartais atrodo, kad kai kurie keliautojai pamiršta nerašytas taisykles – turime būti supratingi vienas kito atžvilgiu. Dėl to, bent aš jau niekuomet nekeliauju sirgdama. Būtent čia atsiskleidžia dar vienas iš daugelio kelionių su tarptautinių kelionių autobusu organizatoriumi „Eurolines“ privalumų. Pasikeitus planams ar susirgus, įsigytą bilietą galėsite nemokamai pakeisti į kitą jums tinkančią kelionės datą net keletą kartų“, – džiaugiasi tarp kelių šalių gyvenanti A. Vareikaitė.

Kelionė autobusu

9 valandos pramogų ar darbo

Šiuose autobusuose yra WI-FI belaidis internetas, veikiančios rozetės, tad jei nesimiega – sudarytos visos sąlygos ramiam darbui ar virtualiom pramogom. Kadangi kelionė Vilnius-Gdanskas trunka 9 valandas, atsiranda laiko pasinaudoti ir „Eurolines media centro“ plačiu pramogų pasirinkimu – per savo turimą telefoną, planšetę ar kompiuterį pasieksite daugybę žurnalų, muzikos, filmų.

„Pigių skrydžių iš Vilniaus į Gdanską nebeliko, o tiesioginio skrydžio bilietai šia kryptimi dažniausiai būna gan brangūs, tad reikėjo ieškoti alternatyvos, nes šia kryptimi kartais tenka vykti net kelis kartus per mėnesį.

Esu išbandžiusi jungiamąjį skrydį, tačiau su atvykimu, registracija ir persėdimu viskas užtrunka tiek pat, kiek nepertraukiama kelionė autobusu. Dėl to nusprendžiau keliauti su tarptautinių kelionių autobusu organizatoriumi.

Man labai svarbu, kad galėčiau dirbti visur ir visada, nes esu laisvai samdoma komunikacijos specialistė, o ši autobusų linija suteikia tokią galimybę. Kiekvienas gali susikurti savitą kelionės planą, kad ji pralėktų nepastebimai“, – dalijasi jau 20 kartų šia kryptimi vykusi A. Vareikaitė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)