D. Trumpas pajuokavo, kad du kalakutai iš Šiaurės Karolinos, kuriems jis rengėsi suteikti malonę, buvo išauginti „išlikti ramūs bet kokiomis aplinkybėmis“, o ši savybė bus „labai svarbi, nes jie jau gavo šaukimus ketvirtadienį pasirodyti Adamo Schiffo rūsyje“.

Ketvirtadienį Amerikoje bus švenčiama Padėkos diena, per kurią tradiciškai patiekiamas keptas kalakutas.

„Atrodo, kad demokratai kaltina mane per dideliu nuolaidumu kalakutams“, – pasakė D. Trumpas renginio, kuriame dalyvavo ir jo žmona Melania Trump, svečiams, susodintiems Baltųjų rūmų Rožyne. Tačiau kreipdamasis į kalakutus jis pridūrė: „Ne taip kaip ankstesni liudytojai, jūs ir aš esam iš tikrųjų susitikę. Tai labai neįprasta.“

D. Trumpą ginantys Kongreso respublikonai kritikavo A. Schiffą dėl liudytojų apklausų organizavimo už uždarų durų, nuo sekimo apsaugotoje patalpoje Kapitolijaus Lankytojų centro rūsyje. Demokratai tvirtino, kad to būtinai reikia tyrimui. D. Trumpas apkaltos tyrimą vadina „suktybe ir apgaule“.

D. Trumpas taip pat tvirtino, kad vos pažinojo kai kuriuos liudytojus, įskaitant jo ambasadorių Europos Sąjungoje Gordoną Sondlandą, kurie liudijo per A. Schiffo, Kalifornijai atstovaujančio demokrato, surengtus viešus apkaltos tyrimo klausymus. Kelių pareigūnų liudijimai parodė, kad G. Sondlandas dažnai bendraudavo su D. Trumpu maždaug tuo metu, kai prezidentas kalbėjosi su Ukrainos prezidentu dėl politiškai naudingos „paslaugos“.

A. Schiffas vadovauja Atstovų Rūmų Žvalgybos komiteto apkaltos tyrimui. Tuo metu Atstovų Rūmų Teismų komitetas prieš pat ceremoniją Baltuosiuose rūmuose paskelbė, kad suplanavo vieną apkaltos tyrimo posėdį gruodžio 4 dieną, kai D. Trumpas turėtų būti Londone ir dalyvauti NATO konferencijoje.

Naujausia D. Trumpo „visiška ir absoliuti“ malonė buvo skirta 21 kg sveriančiam kalakutui Bateriui. Pasak prezidento, nuo Padėkos dienos vaišių stalo jis taip pat apsaugo atsarginį 20 kg kalakutą Bredą.

Abu paukščiai likusį savo gyvenimą praleis viename ūkyje Blaksberge Virdžinijoje.

Po pokštų surimtėjęs D. Trumpas padėkojo už „naujai įgytą gerovę ir entuziazmą“, pasak jo, įsigalinčius visoje šalyje, ir prognozavo, kad Padėkos diena „bus puiki“. Jis taip pat išreiškė dėkingumą JAV kariškiams, šventes praleisiantiems tarnybos vietose pasaulio „karštuosiuose taškuose“.

Malonės suteikimo kalakutui tradiciją 1989 metais pradėjo prezidentas George'as H. W. Bushas, tuomet išgelbėjęs vieną 23 kg paukštį.