„Išvaikyta nepriklausoma „Lietuvos pašto“ valdyba, fiasko ir gėda komandiruotėje Abu Dabyje, vakarienės už pavaldžių įmonių pinigus, piktnaudžiavimas Seimo viešbučiu, o ir dar galimas brakonieriavimas – tai visiškas dugnas, kurį pasiekęs ministras turi būti patrauktas“, – teigia A. Armonaitė.

A. Armonaitė kviečia parlamentarus prisijungti rengiant interpeliaciją.

„Sveikai mąstantys Seimo nariai turi susitelkti ir parodyti, kad mūsų valstybėje nomenklatūrinis veikimo būdas netoleruotinas. Tai, kas kažkam tiko prieš dvidešimt metų, tikrai nebetinka šiandien. Todėl kviečiu visus – pirmiausiai opozicijos, bet ir valdančiosios daugumos Seimo narius prisijungti rengiant interpeliaciją ir atleisti J. Narkevičių iš susisiekimo ministro posto, kol nesulaukėme naujų jo išsišokimų“, – teigė A. Armonaitė.

Seimo narė pažymi, kad ministras J. Narkevičius, tik pradėjęs darbą, atleido iš nepriklausomų narių sudarytą „Lietuvos pašto“ valdybą. Ją vakar pakeitė daugiausiai Susisiekimo ministerijos atstovai – ministerijos darbuotojai bei ministerijai pavaldaus Lietuvos radijo ir televizijos centro vadovas Remigijus Šeris.

Seimo narė primena, kad komandiruotės Abu Dabyje metu ministras nelipo ant scenos ir neskaitė pranešimo, nors apie tai buvo skelbiama tiek iš anksto, tiek paties renginio metu. Vietoje jo diskusijoje apie dirbtinį intelektą dalyvavo viceministras Vladislavas Kondratovičius, kuris perskaitė tekstą apie kelių priežiūrą.

A. Armonaitė apgailestauja, kad nei skaidrumo vėliava ilgai mojavusi „valstiečių“ valdančioji dauguma, nei premjeras, nei prezidentas nepareiškia ryžtingos nuomonės dėl netinkamos ministro veiklos.

„Šiandien protestuoja dėstytojai ir mokytojai, dėmesio ir pažadų įgyvendinimo nesulaukia medikai, valdantieji virš įvairių visuomenės grupių mojuoja naujų mokesčių kirviu, o mes priversti stebėti, kaip į Lietuvą grįžta nomenklatūrinės tradicijos ir niekas joms nesipriešina. Taip neturi būti“, – teigė Laisvės partijos pirmininkė.