Remiantis vietos žiniasklaidos pranešimais, perspėjimai dėl sudėtingų žiemiškų oro sąlygų galioja vakarinėms teritorijoms nuo Oregono iki Arizonos ir pavienėms atkarpoms į šiaurę nuo Anaheimo iki sienos su Meksika. Dalis Uolinių kalnų padengti storesne nei 0,3 metro storio sniego danga, o pūgos, panašu, neketina silpti.

Oro masės iš Arkties minėtąsias teritorijas aplankė labai netinkamu metu – milijonai amerikiečių ketvirtadienį planuoja keliauti švęsti Padėkos dienos.

„Eismo sąlygos gali būti nuo labai sudėtingų iki neįmanomų. Deja, bet tokios prognozės tiek trečiadieniui, tiek Padėkos dienai. Galimas elektros tiekimo sutrikimas, raginame saugotis virstančių medžių“, – teigiama meteorologijos tarnybos išplatintame pareiškime.

Galinga nuo Ramiojo vandenyno atkeliavusi audra grasina pakrantei nuo Šiaurės Kalifornijos iki Oregono, ekspertai sako, kad tikimasi iki 113 kilometrų per valandą stiprumo vėjo. Ciklonas į pietinę Kaliforniją atneš sniego ir lietaus, ten perspėjama dėl didesnės purvo nuošliaužų rizikos, sako vyresnysis meteorologas Brianas Hurley.

Skelbiama, kad pietinėje Kalifornijoje gali iškristi nuo 5 iki 7 centimetrų kritulių. Nuo trečiadienio iki penktadienio netoliese kalnuotų teritorijoje šalia San Bernardino amerikiečiai gali sulaukti ir sniego. Anot B. Hurley, sniego dangos storis gali siekti ir 1,5 metro.

Denveriui meteorologai prognozuoja maždaug 25 centimetrų storio sniego sluoksnį ir iki 20 metrų per sekundę stiprumo vėją. Kitaip tariant, ekspertai neturi gerų žinių rytinėms Kolorado teritorijoms ir daliai Vajomingo.

Denverio tarptautinio oro uosto paskyroje tviteryje skelbiama, kad ankstyvą antradienio rytą oro uosto teritorijoje buvo iškritę daugiau nei 17 centimetrų sniego. Kiek po vidurdienio antradienį visose Jungtinėse Valstijose dėl sudėtingų oro sąlygų buvo atšaukti 564 skrydžiai, iš kurių 475 – vien iš Denverio oro uosto. Remiantis svetainės „FlightAware“ duomenimis, Denveris antradienį, lapkričio 26 dieną, tapo oro uostu, kur tą dieną viso pasaulio mastu atšaukta daugiausia skrydžių.

Kolorado susisiekimo departamentas praneša apie sudėtingas eismo sąlygas ir ne vieną uždarytą kelio atkarpą, įskaitant ir valstijas jungiantį 70-ąjį greitkelį. Denveris – vienas svarbiausių transporto mazgų, jungiančių Rytų ir Vakarų pakrantes.

Smarkiausias snygis prognozuojamas Uolinių kalnų teritorijoje, sako B. Hurley. Didžiausias išbandymas žiemiškais orais antradienio vakarą laukė Kolorado, o tada ciklonas pajudėjo į Rytus. Smarkūs vėjai prognozuojami ir Naujojoje Meksikoje bei Teksase, galiausiai jie pasieks ir vakarines Pensilvanijos teritorijas, o ketvirtadienio rytą – ir Niujorką.