Į gimtinę grįžęs tenisininkas susidūrė su ta pačia problema, kurią jaučia sostinės sporto bendruomenė. Renovuojant Viniaus lengvosios atletikos maniežą R. Berankis neturi kitos alternatyvos bėgiojimui. O jis svarbus renkant bazinį krūvį ir ugdant ištvermę.

„Grįžau prieš keletą savaičių, turėjau pusę mėnesio atostogų. Viskas pagal planą, šiuo metu jau 10-ą dieną sportuoju Lietuvoje. Dabar toks periodas, kai atliekame fizinį pasiruošimą. Jėgos, ištvermės treniruotės, dažnai važinėju į Kauną, nes Vilniuje šiuo metu nėra maniežo, neturiu kur bėgioti.

Tad bėgioju Kaune, čia su kineziterapeutu atliekame tempimo pratimus, specialius masažus“, – kalbėjo pajėgiausias šalies tenisininkas.

Nepaneigsiu, kad pamiršau tą nesėkmę, nes ji buvo labai skaudi. Labai viliuosi, kad pateksiu į olimpines žaidynes ir pademonstruosiu geresnius rezultatus
Ričardas Berankis

Prieš pat susitikimą Ričardą pasiekė gera žinia apie pergalę teisme.

Kauno apygardos teismas priteisė R. Berankiui 87 500 Eur skolą iš buvusio rėmėjo „Birštono mineraliniai vandenys“. Be to, kompanija turės padengti daugiau nei 12 tūkstančių eurų siekiančias išlaidas ir sportininkui sumokėti 5 procentų metines palūkanas už priteistą sumą nuo bylos iškėlimo teisme iki teismo sprendimo visiško įvykdymo.

„Tą sužinojau prieš pusvalandį, bet į detales neįsigilinau. Žinau, kad pirmasis etapas – mūsų pusėje, manau, kad tas procesas dar tęsis ilgai.

Išties džiaugiuosi, yra kaip yra. Bet tai dar ne finišas“, – kalbėjo R. Berankis.

Primename, kad R. Berankis praėjusių metų pabaigoje padavė į teismą jį anksčiau rėmusią bendrovę „Birštono mineraliniai vandenys ir Co“. Bylinėtąsi dėl 87,5 tūkst. eurų, kurių garsiausias šalies tenisininkas taip ir negavo.

Jeigu pažiūrėtume į mačus po „US Open“, tai buvo šeši pralaimėti mačai, iš kurių keturi – po trijų setų. Akivaizdu, kad pritrūksta fizinės jėgos ir ištvermės. Dirbu su tuo ir tikiuosi pozityvių rezultatų.
Ričardas Berankis

Tikslas – olimpiada

Per šiuos metus R. Berankis iškovojo 42 pergales, patyrė 22 nesėkmes, laimėti 4 ATP „Challenger“ turnyrai, sezone įveikti tokie varžovai kaip Davidas Goffinas, Daniilas Medvedevas, Denisas Šapovalovas, rimtai į atlapus lietuvis kibo ATP finalinio turnyro nugalėtojui Stefanos Tsitsipui, taip pat – Jo-Wilfriedui Tsonga, Gaeliui Monfilsui.

„Tai buvo pats geriausias sezonas suaugusių karjeroje. Pergalės visos įsimintinos. Džiaugiuosi, kad pavyko įveikti pirmą ratą „Grand Slam“ turnyruose Vimbldone ir „US Open‘e“. Buvo nelengvos pergalės, bet visas procesas davė savo vaisius. Pažinimas savęs duoda teigiamą rezultatą“, – pabrėžė R. Berankis.

Savaitgalį R. Berankis skris į Prancūziją, kur atstovaus vienam iš klubų. Dar po savaitės lietuvis pasiruošimą sezonui tęs Serbijoje. Su treneriu Dirku Hordorffu toliau dirbsiantis R. Berankis pabrėžė, kad daugiausia dėmesio artimiausiu metu skirs ištvermei.

„Jeigu pažiūrėtume į partijas po „US Open“, buvo šeši pralaimėti mačai, iš kurių keturi – po trijų setų. Akivaizdu, kad pritrūksta fizinės jėgos ir ištvermės. Dirbu su tuo ir tikiuosi pozityvių rezultatų“, – aiškino lietuvis.

Mes gauname 14 proc. Ar tai yra sąžininga? Ne. Federacijos gauna grandiozinius pinigus iš „Grand Slam“, bet tik tose šalyse, kur vyksta šie turnyrai.
Ričardas Berankis

Kaip ir pernai, pirmasis ATP turnyras jo laukia sausio pradžioje Dohoje (Kataras). Sportininkas prisipažįsta, kad, norint prasibrauti į Tokijo olimpines žaidynes, reikia išlaikyti panašų reitingą. Olimpinius reitingo taškus bus galima rinkti iki „French Open“ turnyro, kuris prasidės gegužės pabaigoje.

„Olimpinės žaidynės yra pagrindinis tikslas. Pagal dabartinį reitingą, į žaidynes patekčiau, bet jį reikia išlaikyti. O kokie bus turnyrai, pamatysime. Šiuo metu reitingas yra aukštesnis nei buvo praėjusių metų pradžioje, todėl jau aišku, kad sezoną pradėsiu Dohoje. Vėliau laukia „Australian Open“, o tolimesnių planų dar nežinome, nes viską lems tai, į kuriuos turnyrus patenku“, – pasakojo tenisininkas.

Geriausias Lietuvos teniso žaidėjas tikisi, kad, jei pateks į Tokijo žaidynes, ten pasirodys geriau nei 2016 metais Rio de Žaneire. Tuomet olimpinių žaidynių turnyro pirmajame rate jis 0:6, 0:6 pralaimėjo australui Johnui Millmanui.

„Nesakysiu, kad pamiršau tą nesėkmę, nes ji buvo labai skaudi. Labai viliuosi, kad pateksiu į olimpines žaidynes ir pademonstruosiu geresnius rezultatus“, – teigė R. Berankis.

Kyla prieš organizatorių gobšumą

Kita aktuali tema teniso pasaulyje – piniginiai prizai žaidėjams. Nemažai pasaulio tenisininkų išreiškė nepasitenkinimą tuo, kad turnyrų organizatoriai priziniam fondui skiria labai mažą dalį savo pelno.

„Užtenka pažiūrėti į „Grand Slam“ turnyrus. Kad būtų aiškiau, tai, jeigu neklystu, NBA žaidėjams moka 51 proc. pelno, NHL – 40 proc., NFL – virš 40 proc.

Mes gauname 14 proc. Ar tai yra sąžininga? Ne. Federacijos gauna grandiozinius pinigus iš „Grand Slam“, bet tik tose šalyse, kur vyksta šie turnyrai. Ir 14 proc. nuo viso pelno gauna vyrai ir moterys kartu.

Tai realiai mes gauname 7 proc. O viskas laikosi ant mūsų. Žinoma, „Top-10“ žaidėjai tempia visą tenisą, bet be dešimtuko nebūtų „Top-20“ ir taip toliau“, – aiškino R. Berankis.

Kitų metų pradžioje pirmą kartą bus surengtas „ATP Cup“ turnyras, kuriame varžysis 24 pasaulio komandos. Lietuva ATP šalių reitinge liko 28-a ir buvo netoli kelialapio į šį įnauguracinį turnyrą.

„Labai gaila, nes labai norėjau ten patekti. Metų pabaigoje dariau viską, ką galėjau, bet to neužteko. Stengsimės ten patekti kitais metais. Arti esame dabar, gal dar arčiau būsime kitąmet“, – sakė R. Berankis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (51)