Vienas iš reikšmingiausių „Formulės-1“ istorijoje automobilių „F2002“, kuriuo lenktyniavo M. Schumacheris, ateinantį savaitgalį gali būti parduotas.

„Sotheby's“ aukciono organizatoriai tikisi, kad „Raudonoji Deivė“ Abu Dabyje sulauks siūlymų nuo 5 iki 7 mln. eurų. Apie tai „Formulė-1“ informavo antradienį.

Savaitgalį Abu Dabyje vyks finalinis 2019 metų „Formulės-1“ lenktynių etapas. Šio sezono pasaulio čempionas paaiškėjo anksčiau – ketvirtą titulą iš eilės iškovojo „Mercedes“ pilotas Lewisas Hamiltonas.

Aukcione pardavinėjamas „Ferrari“ automobilis turi originalią važiuoklę – su juo M. Schumacheris 2002 metais Prancūzijoje anksčiau laiko užsitikrino savo septintą nugalėtojo titulą ir tapo „greičiausiu“ čempionu istorijoje. Iš viso 2002 metais vokietis laimėjo 11 „Formulės-1“ etapų.

Dalis už „Ferrari“ gautų pinigų bus skirta „Keep Fighting Foundation“ fondui. Labdaros projektas remia kultūros, švietimo, mokslo ir sveikatos projektus.

Prieš dvejus metus M. Schumacherio „Ferrari“ bolidas „F2001“ aukcione buvo parduotas už rekordinę „Formulės-1“ automobiliams sumą – 6,4 mln. eurų.

Be „F2002“ aukcione bus ir kitas M. Schumacherio vairuotas automobilis – „Benetton B192“, su kuriuo vokietis 1992 metais debiutavo „Formulės-1“ lenktynėse.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją