Tai rodo pasaulinės laivų padėties nustatymo sistemos duomenys.

Kitas „Nord Stream 2“ tiesiantis laivas „Pioneering Spirit“ jau yra šioje Baltijos jūros teritorijoje.

„Nord Stream 2“ tiesimas atnaujinimas po gana didelės pertraukos, Danijai, vienai iš penkių Baltijos jūros regiono valstybių, kurių leidimai būtini „Nord Stream 2“ projektui įgyvendinti, daugiau nei metus delsus jį suteikti ir tai padarius tik praėjusio mėnesio pabaigoje.

Iki šiol jau nutiesta daugiau kaip 2,1 tūkst. kilometrų iš 2,46 tūkst. kilometrų būsimo vamzdyno ilgio, jį skaičiuojant dviem jo gijomis atskirai. Atkarpa Danijos išskirtinėje ekonominėje zonoje – 147 kilometrai.

55 mlrd. kubinių metrų metinio pralaidumo vamzdynas klojamas greta jau veikiančio, tokio pat pajėgumo dujotiekio „Nord Stream 1“.

Projektą vystančios bendrovės vienintelis akcininkas yra Rusijos „Gazprom“, o jo partnerės šiame projekte Vokietijos „Wintershall“ bei „Uniper“, Austrijos OMV, Prancūzijos „Engie“, Didžiosios Britanijos ir Nyderlandų „Dutch Shell“ yra finansavimo dalininkės ir būsimos naudos gavėjos.

Projektą planuojama užbaigti artimiausiais mėnesiais, o vėliausiai – iki 2020-ųjų vidurio.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)