Maždaug dviejų dešimčių opozicinių politinių organizacijų lyderiai anksčiau paskelbė ketinantys surengti manifestaciją Rustavelio prospekte ir mitingą priešais parlamento pastatą. Opozicija prie parlamento planuoja praleisti visą naktį, o antradienį ryte pradėti piketą, kad parlamentarai negalėtų surengti posėdžio.

Kaip pranešė šalies žiniasklaida, eismą Rustavelio prospektu labai trikdė opozicijos eitynės nuo Respublikos aikštės iki parlamento, kuriose dalyvavo daugiau kaip tūkstantis žmonių.

Prie parlamento susirinko keli tūkstančiai opozicijos šalininkų.

Lapkričio 18 dieną opozicijos jėgų bandymas blokuoti parlamento pastatą baigėsi saugumo pajėgoms išvaikius demonstrantus ir sulaikius dešimtis protesto akcijos dalyvių.

Žiniasklaidos pranešimuose sakoma, kad parlamento kieme pirmadienio vakarą buvo telkiamos policijos pajėgos ir kad mitinge šiuo metu dalyvauja daugiau kaip 3 tūkst. žmonių.

Opozicijos lyderiai žurnalistams sakė, kad su šalininkais mitinguos per naktį, o ryte pradės blokuoti įėjimus į parlamentą.

„Vėl pradėsime parlamento piketą. Išvaikys mus? Tegu visas pasaulis mato, kad Sakartvele valdžia kiekvieną dieną vaiko taikų mitingą“, – sakė buvusio šalies prezidento Michailo Saakašvilio įkurtos partijos „Vieningas nacionalinis judėjimas“ atstovas Zaalas Udumašvilis.

Anksčiau Sakartvelo pareigūnai paskelbė, kad jei opozicija vėl bandys blokuoti įėjimus į parlamentą, Vidaus reikalų ministerijos reakcija „bus atitinkama“.

Opozicijos protestas susijęs su parlamente atmestu įstatymo projektu dėl konstitucijos pataisos, pagal kurią kiti rinkimai turėjo vykti visiškai pagal proporcinę sistemą.

Valdančiosios partijos „Sakartvelo svajonė“ generalinis sekretorius, Tbilisio meras Kacha Kaladzė savo ruožtu pirmadienį pareiškė, kad eiliniai parlamento rinkimai 2020 metais vyks pagal mišrią daugumos ir proporcingojo atstovavimo sistemą, ir į jokias iniciatyvas dėl rinkimų sistemos keitimo nebus atsižvelgiama.

Pasak K. Kaladzės, ši tema išsemta, galutinis sprendimas buvo priimtas pirmadienį per „Sakartvelo svajonės“ politinių aktyvistų posėdį.