Remiantis naujienų agentūra DHA, ketvirtą dešimtį įpusėjęs Masoudas Molavi buvo nužudytas lapkričio 14 dieną Stambulo Sislio rajone, kai ėjo gatve su savo draugu.

Nusikaltimo vietoje buvo rasta šovinių tūtelių. Kita naujienų agentūra IHA paskelbė apsaugos kamerų vaizdo įrašą, kuriame, kaip manoma, užfiksuotas nužudymas.

M. Molavi padėjo administruoti kanalą „Black Box“ platformoje „Telegram“. Per jį buvo skelbiama informacija apie įtariamus korumpuotus Irano vyriausybės, teismų ir žvalgybos tarnybų narius. Kanalas skelbė turėjęs šaltinių Irano revoliucinėje gvardijoje.

Turkijos policija naujienų agentūrai DHA pranešė, kad pradėtas tyrimas dėl M. Molavi žmogžudystės, tačiau daugiau informacijos apie auką turkų pareigūnai neturi.

Žinoma, kad Irano žvalgybos tarnybos turi nemažas pajėgas kaimyninėje Turkijoje, kur gyvena daug iraniečių išeivių ir dar daugiau jų atvyksta atostogų.

2017 metais Stambule nežinomi asmenys nušovė pramoginio persiško palydovinės televizijos kanalo GEM TV savininką, kai jis važiavo automobiliu.

Saidas Karimianas, iraniečių kilmės Didžiosios Britanijos pilietis, vadovavo Dubajuje įsikūrusiam televizijos kanalui, siūlančiam persiškai kalbančiai auditorijai vakarietiškas programas, tokias kaip amerikietiški televizijos žaidimai bei turkiškos muilo operos.