Bevartant vienus ir kitus internetinius pažinčių skelbimus už akių užkliuvo vieno vaikinuko rašytas laiškelis. Atsimenu tą laišką lyg būtų rašytas vakar, kone žodis į žodį: „Vienišas, laisvas vaikinas norėtų susipažinti su panašios lemties mergina“. Pamaniau, ar ne idealu? O kodėl gi nepabandžius, nors drąsos labai trūko, kadangi pažinčių skelbimuose lankiausi pirmą kartą. Po vyno taurės įsidrąsinusi parašiau savo išrinktajam žinutę: „Labas, ar vis dar vienišas?“. Nepraėjo nė minutės, kai gavau ilgą ir užkabinantį atsakymą.

Jis rašė apie save, kaip sunku vienam gyventi, kaip neturi į ką atsiremti, kokie rudens vakarai ilgi, kaip nėra su kuo pasišnekučiuoti, ką apsikabinti ar prie ko prisiglaudus pažiūrėti televizorių. Nežinau, bet tas jo nuoširdumas mane pakerėjo. Žinutės ėjo po žinutės, tą patį vakarą nutarėme pasiskambinti ir pasikalbėti, juk geriau vieną kartą pakalbėti negu 10 žinučių išsiųsti. Pokalbis ėjosi lyg ir neblogai, prisistatėme, pasipasakojome, kodėl vieniši, kas nutiko mūsų gyvenime, atrodė, kad radome savo sielos draugą. Nutarėme susitikti savaitgalį ir pasimatyti gyvai. Likusias kelias dienas skraidžiau lyg ant sparnų. Tiek dėmesio, naujos emocijos, mielos žinutės ir kas svarbiausia, vyro balsas telefone. Tai viskas, ko man tiek laiko trūko! Pasaulis pradėjo dažytis margomis spalvomis.

Sulaukus šeštadienio vakaro prie veidrodžio praleidau kone valandą vis kažką pataisydama, vis kažką nuvalydama ar pridedama, nebuvau tikra, kad darau teisingai, į pasimatymus nėjau jau ilgą laiką. Pagaliau atvažiavau į sutartą vietą, kavinę. Įėjau. buvo tuštoka. Atsisėdau prie staliuko, parašiau jam žinutę. Atrašė, kad vėluoja. Na, pamaniau, juk visko pasitaiko, užsisakiau arbatos, gurkšnojau ir laukiau. Po kokių 15 minučių įėjo į kavinę vaikinas, ganėtinai simpatiškas paėmiau iš pirmo karto. Priėjęs pasisveikino ir atsiprašė, kad vėluoja, kadangi atvažiavo viešuoju transportu, mat mašinos neturi. Priėmiau atsiprašymą.

Mano išrinktasis užsisakė alaus, o aš dar arbatos, mat vairavau. Pasimatymas ėjo gan sunkokai, nes jis vis žvalgėsi į savo telefoną. Pagalvojau, gal ten kas svarbaus ir neklausinėjau labai. Susirasti bendravimo temą sekėsi vis sunkiau ir sunkiau, kadangi jo atsakymai buvo trumpi ir konkretūs, o klausimų atgal aš nelabai gaudavau, tai kaip ir išėjo ne dialogas, o monologas. Galiausiai neapsikentusi pasakiau, kad man jau reikia namo. Jis apsigrabaliojo ir pasakė, kad pamiršo savo piniginę. Va taip, pamaniau, aš dar tau ir alaus „pastatysiu“. Buvo labai gėda prieš padavėją, juk neišeisime nesusimokėję, bet ką padarysi, sumokėjau aš už visą mūsų pasisėdėjimą, prisižadėdama pati sau, kad šio vyruko man daugiau nebereikia.

Galų gale, kai jau išėjome iš kavinės, jis dar bandė mane prispausti prie sienos, atseit, atsisveikinimo bučkiui. Aš atrėžiau, kad man mama uždraudė bučiuotis pirmame pasimatyme, į tai jis atsakė: „Tuomet gal gali bent jau parvežti mane namo, nes aš mašinos neturiu, o autobusas kainuoja“. Sprukau kaip gazelė nuo vilko net neatsisukdama, tik ranka pamojau ir „laimingo kelio“ surikau!

***

Jaudulys prieš pirmąjį pasimatymą ir drugeliai pilve, einant susitikti su sena simpatija – nesupainiojami su niekuo. Deja, ne visi pasimatymai – tobuli.

Filmas „Tobulas pasimatymas“ ir DELFI kviečia prisiminti patį blogiausią, beprotiškiausią ir kurioziškiausią pasimatymą, kurį patyrėte. Gal pirmasis susitikimas baigėsi didžiule gėda? Gal jūsų pora pasirodė esantis visai kitoks, nei nuotraukose socialiniuose tinkluose? Gal nepagarbiai elgėsi su padavėju? Gal dar pirmojo pasimatymo metu norėjo supažindinti su tėvais ar pabėgo, nesusimokėjęs už vakarienę?

Dalykitės smagiausiomis ir liūdniausiomis istorijomis su DELFI, o blogiausios pasimatymo istorijos autoriui už patirtį atsilyginsime tikrai „Tobulu pasimatymu“ – privačiu filmo seansu dviem ir prabangia vakariene. Taip pat ne pirmos vietos nugalėtojai pretenduoja į penkis kvietimus dviems į filmą „Tobulas pasimatymas“. Visos istorijos bus publikuotos DELFI.

Rašyk el. p. pilieciai@delfi.lt su prierašu „Blogiausias pasimatymas“ arba pasinaudok forma apačioje.

Filmo aprašymas

„Tobulas pasimatymas“ – lietuviška romantinė komedija apie pradinių klasių mokytoją Liną (akt. Jurgita Jurkutė), kuri svajoja sutikti savo gyvenimo meilę ir pasiryžta nueiti į aklą pasimatymą. Kai jos pora nepasirodo, prie staliuko prisėdęs populiarios TV laidos vedėjas Tomas (akt. Leonardas Pobedonosvecas) įžūliomis pastabomis galutinai sugadina ir taip nevykusį vakarą. Negana to, vėliau jis išsityčioja iš naivuolės savo laidoje, o galiausiai įžeistai vienišei pateikia pasiūlymą, kurio atsisakyti neįmanoma.

Ar pavyks tokiems skirtingiems žmonėms dirbti kartu? Ar įmanoma rasti meilę internetinių pasimatymų labirintuose? Kiek varlių reikės pabučiuoti Linai, kad surastų princą ant balto žirgo? Ar pirmasis pasimatymas gali būti tobulas?

„Tobulas pasimatymas“ – romantinė komedija, pilna gyvenimiškų nesusipratimų, nuoširdžių jausmų, netikėtų šeimyninių dramų ir, žinoma, viską nugalinčios meilės.