Laidoje DELFI 11 dalyvavusi Širvintų rajono merė Ž. Pinskuvienė į klausimą, prie kokios partijos ketina prisijungti palikusi socialdemokratų darbo partijos gretas, pirmiausia atsakė miglotai: „Mano draugai, bičiuliai ir pažįstami, kadangi tuo metu nebuvau Lietuvoje, matė „Dviračio žinias“. Haroldas Mackevičius juokėsi, kad, tikriausiai, kursime Širvintų gerovės partiją“.

Ji tvirtino, kad pirmiausia nori vykdyti savo pareigas. „Jokių planų neturiu, – teigė Ž. Pinskuvienė, išgirdusi dar kartą pakartotą klausimą, prie kokios politinės jėgos ji planuoja prisijungti. – Šiandien aš esu Širvintų rajono merė ir yra labai daug darbų, kuriuos turiu padaryti.“

Širvintų rajono merė teigė, kad ir apie Seimo rinkimus negalvoja. „Kol kas nemąstau“, – teigė Ž. Pinskuvienė.

Ji tvirtino, kad ir grįžti nei į vieną partiją neketina. „Niekada gyvenime negrįžtu atgal. Einu tik į priekį“, – kalbėjo Ž. Pinskuvienė, kuri 2017-aisiais paliko Darbo partiją, o dabar – Gedimino Kirkilo vadovaujamą Socialdemokratų darbo partiją.

Pranešusi apie pasitraukimą iš partijos, ji atsiprašė ir už tai, kad agitavo balsuoti už Petrą Čimbarą. Kodėl? „Politikai turi dirbti rajono žmonėms, o ne savo asmeninei gerovei. Aš visą laiką būsiu už tai. Visą laiką kovojau ir kovosiu už tai, – teigė Ž. Pinskuvienė, tačiau paprašius kalbėti konkrečiau, pridūrė. – Niekada gyvenime viešai, nei išėjus iš Darbo partijos, nei išėjus iš kitos partijos, nei apie savo komandos narius, nei apie buvusius partijos narius, kolegas ar vadovus, niekada nieko nekalbu.“

Ž. Pinskuvienė tvirtino, kad jos rinkėjai viską suprato: „Savo rinkėjų atsiprašiau, jie mane suprato“.

DELFI primena, kad Ž. Pinskuvienė iš socialdemokratų darbo partijos pasitraukė lapkričio pradžioje.

Žinią apie pasitraukimą ji pranešė išplatindama pranešimą, kuriame atsiprašė savo rinkėjų, kad agitavo balsuoti už tuo metu bendrapartietį Petrą Čimbarą.

Ž. Pinskuvienė savo pranešime rašė: „Pranešdama, kad išstojau iš Lietuvos socialdemokratų darbo partijos, atsiprašau Jūsų už tai, kad skatinau palaikyti šią politinę jėga, kad agitavau Seimo rinkimuose balsuoti už Petrą Čimbarą. Tai buvo skaudi klaida.“

Ž. Pinskuvienė buvo LSDDP pirmininko pavaduotoja.

Į politiką Ž. Pinskuvienė atėjo su Darbo partija, yra buvusi žemės ūkio viceministre. Palikusi „darbiečius“, Ž. Pinskuvienė pernai dalyvavo nuo socialdemokratų atskilusiems politikams įkuriant Socialdemokratų darbo partiją.

Prie naujos partijos steigimo tuomet prisidėjo grupė buvusių „darbiečių“. Pastaruosiuose savivaldos rinkimuose kovą Ž. Pinskuvienė dalyvavo su savo vardo visuomeniniu komitetu.