Šiemet jau iškovoję bronzos medalį pasaulio jaunimo 10 šokių čempionate, užėmę 5-ąją vietą Europos jaunimo standartinių šokių čempionate, jie dar kiek pagerino savo standartinių šokių programos rezultatą ir šios disciplinos pasaulio čempionate liko per žingsnį nuo medalių – iškovojo 4-ą vietą tarp 71 porų.

Pasaulio sportinių šokių federacijos (WDSF) jaunimo amžiaus grupės standartinių šokių čempionatas vyko Rumunijos mieste Timišoaroje kartu su visą savaitgalį užsitęsusiu šokių festivaliu „Tarptautinė Rumunijos taurė 2019“.

Patys sportininkai po apdovanojimų ceremonijos ir džiaugėsi, ir liūdėjo. Džiaugėsi, nes lyginant su kitomis poromis, pagerino savo rezultatus, o buvo liūdna, kad tiek nedaug pritrūko iki antro šiais metais pasaulio čempionato medalio.

Nuo 2020 metų K. Burneikis ir I. Šekaitė pereis į suaugusiųjų amžiaus grupę ir už jaunimą šokti nebegalės. Lietuvos sportinių šokių specialistai džiaugiasi, kad tokia pajėgi pora prisijungs prie suaugusiųjų šokėjų, nes po lapkričio 30 d. Vilniaus „Siemens“ arenoje vyksiančio pasaulio suaugusiųjų čempionato karjerą suaugusiųjų mėgėjų kategorijoje ketina baigti vieni stipriausių ne tik Lietuvoje, bet ir pasaulyje – Vaidotas Lacitis ir Veronika Golodneva Lacitienė.

Šį savaitgalį ir kiti Lietuvos šokėjai grįžta su apdovanojimais iš varžybų užsienyje.

Kauniečiai Justas Gedgaudas ir Ainė Rutkauskaitė tapo pasaulio reitingo Jaunimo standartinių šokių turnyro nugalėtojais Baltarusijos sostinėje Minske, o Georgy Kalašnikov ir Domilė Šemeškevičiūtė pateko tarp šešių geriausių porų suaugusiųjų standartinių šokių pasaulio reitingo varžybose Rumunijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją