J. Burtono įkurta bendrovė „Burton Snowboards“ šią žinią patvirtino ketvirtadienį per „Twitter“ paskelbta žinute.

„Su sunkia širdimi dalijamės žinia, kad „Burton“ įkūrėjas Jake'as Burtonas Carpenteris praeitą naktį ramiai užgeso apsuptas mylimų žmonių, dėl komplikacijų, susijusių su atsinaujinusiu vėžiu“, – sakoma bendrovės žinutėje.

„Jis buvo snieglenčių sporto siela – žmogus, suteikęs mums sportą, kurį mylime. – #RideonJake [Šliuožk toliau, Džeikai]“, – pridūrė „Berton“.

J. Burtonas savo bendrovę 1977 metais įkūrė Vermonto valstijoje. Pačias snieglentes maždaug dešimtmečiu anksčiau išrado Shermanas Poppenas.

Snieglenčių populiarumą didžia dalimi nulėmė šio charizmatiško verslininko pastangos, kad šis sportas būtų priimamas slidinėjimo kurortuose, ilgą laiką vertinusiais jį įtariai.

Snieglenčių sporto olimpinis debiutas įvyko per 1998 metų Nagano žiemos olimpines žaidynes. Tuomet J. Burtono įkurta nedidelė bendrovė, pirmaisiais gyvavimo metais pardavusi tik 300 snieglenčių, tapo stambiu prekės ženklu, turinčiu milijonų dolerių apyvartą.

„Jis šiam sportui yra tarsi šaunus dėdė“, – 2015 metais apie J. Burtoną Carpenterį dienraščiui „The New York Times“ sakė olimpinis snieglentininkas Shaunas White'as.

Tais pačiais metais verslininkas atskleidė, kad jam buvo diagnozuotas nervų sistemos sutrikimas, žinomas kaip Millerio Fisherio sindromas, dėl kurio jis kelias savaites išbuvo paralyžiuotas.

Ketveriais metais anksčiau J. Burtonui Carpenteriui buvo diagnozuotas sėklidžių vėžys. Lapkričio 9-ąją jis elektroniniu laišku informavo savo bendrovės darbuotojus vėl kovojantis su šia liga.

„Nepatikėsit, bet mano vėžys sugrįžo“, – rašė jis.

„Burton Snowboards“, kurios vykdomąja direktore nuo 2015 metų dirba J. Burtono Carpenterio žmona Donna Carpenter, paragino savo darbuotojus penktadienį praleisti ant Vermonto šlaitų ir tokiu būdu pagerbti bendrovės įkūrėją.

„Šiandien – Stou [kalnų slidinėjimo kurorto] atidarymo diena, tad pagalvokit apie galimybę keletą kartų nušliuožti, pagerbiant Jake'ą“, – sakome bendrovės žinutėje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją