Miesto gatvėms paruošta 10 tūkst. tonų druskos

„Šiuo metu sandėliai, kuriuose talpinama druska yra pilni, o juose gatvių barstymui jau dabar paruošta apie 2 tūkst. tonų techninės druskos. Visgi, turime galimybę bet kada atsivežti dar 8 tūkst. tonų druskos, todėl sandėlį nuolatos pildysime“, – paklausus, kokios druskos atsargos šiuo metu sukauptos, sakė „Kauno švaros“ atstovas spaudai Jonas Tumpa.

Jis patikslino, kad esant didesniam druskos poreikiui ir matant, jog turimų atsargų gali neužtekti, ji bus papildomai perkama.

Praėjusiais metais Kauno gatvėse buvo išbarstyta 9,5 tūkst. tonų druskos, o 2017 metais – 7 tūkst. tonų.

Dirbs daugiau technikos

„Šiemet mūsų transporto parką papildė 9 naujos transporto priemonės, skirtos sniego valymui ir druskos barstymui. Tikimės, kad atnaujintas ir padidintas technikos kiekis, mums leis dar greičiau ir operatyviau tvarkyti važiuojamąją dalį ir pėsčiųjų takus“, – vylėsi „Kauno švaros“ atstovas.

Komunalininkams papildžius technikos parką naujais pirkiniais, metu gatvių valymui ir barstymui druska bus naudojama 22 sunkvežimiai.

Miesto šaligatvių ir aikščių valymui bei barstymui bus naudojami 22 traktoriai. Pėsčiųjų takų barstymui numatyta skirti 800 tonų smėlio – druskos mišinio.

Kauno kelių ir šaligatvių priežiūrai „Kauno švara“ teigia mobilizavusi 35 sunkvežimių vairuotojus ir 18 traktorininkų, iš kurių visą parą vienu metu budi bent 10 darbuotojų.

Pirmenybė – didžiausioms miesto gatvėms

Panašu, jog ir šią žiemą netruks kauniečių nusiskundimų, jog atokiau nuo centro esančios, privačių namų apsuptyje esančios gatvelės sulaukia itin menko „Kauno švaros“ dėmesio.

Bendrovės atstovai teigė, jog pirmenybė ir toliau bus teikiama pagrindinėms miesto transporto arterijoms, tiems keliams, kuriais kursuoja visuomeninis transportas. Tai pat stengiamasi prioritetine tvarka barstyti greitai apledėjančius tiltus, viadukus bei įkalnes.

„Matydami artėjantį šaltį, iš anksto pabarstome gatves druska, ir tada šaltis bei sniegas netrikdo eismo. Bet būna, kad koks nors debesis užslenka ir pridrebia sniego, nors to nebuvo prognozuota – tokiu atveju iškart siunčiame techniką ir atliekame kelių valymo ir barstymo darbus bet kuriuo paros metu", – portalui DELFI sakė bendrovės „Kauno švara“ miesto valymo skyriaus vadovas Linas Bužinskas.

Kauno gatvėse – nauji automobilių statymo apribojimai

„Primename vairuotojams, kad pradėjus gausiai snigti, reikia patraukti automobilius nuo kelkraščių, antraip lieka nevisiškai nuvalytos gatvės, o sniego valymo metu užverčiamos kelkraščiuose paliktų automobilių durelės“, – sakė L. Bužinskas.

Jis taip pat minėjo, jog vairuotojai turėtų atkreipti dėmesį į automobilių statymo laiką ribojančius ženklus, kurių šiuo metu Kaune yra jau 113 vietų. Pastaruoju metu jie įrengti Kuršių, Jonavos, Naujakurių, Žeimenos ir Hipodromo gatvėse. Gyvenamuosiuose rajonuose jau seniai yra įrengta nemažai ženklų, draudžiančių dieną automobilius palikti gatvėje.

„Artimiausiu metu statymo laiką ribojantys ženklai bus įrengti Kęstučio, Maironio, V. Putvinskio, Partizanų bei Ašigalio gatvėse. Tik laikydamiesi Kelių eismo taisyklių, ir atsižvelgdami į iškritusio sniego kiekį, sudarysime sąlygas „Kauno švarai“ išvalyti gatves“, – sakė bendrovės atstovas J. Tumpa.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (113)