Šoktelėjo pardavimai

Internetinės parduotuvės „Ebay“ svetainėje šiandien galima rasti per 600 rožinių atspalvių, visokių dydžių ir formų eglučių. Jų galima rasti ir kitose svetainėse: „Amazon“, „Treetopia“ ir kt. Rožinių eglučių paieškų skaičius „Wayfair“ svetainėje padidėjo 125 proc., palyginus su tuo pačiu laikotarpiu 2018 m. O socialiniame tinkle „Instagram“ #PinkChristramTree galima rasti daugybę idėjų rožinių eglučių tema. Rožinių atspalvių eglutės tampa populiarios pačiose įvairiausiose prekybos vietose, restoranuose, kavinėse, interjero ir dizaino parduotuvėse bei galerijose.

Pagal „Pantone“ spalvų gamų kodus 2019 metų populiarios spalvos yra ne tik rožinių atspalvių, bet ir koralų spalva, pabrėžianti šių metų spalvos šiltumą.

Didieji Lietuvos prekybos centrai rožinių eglučių kol kas savo asortimente neturi. Norintys eiti koja kojon su mada gali užsisakyti eglutes per minėtas ar kitas interneto parduotuves, o taip pat kreiptis į Lietuvos dekoratorius, kurie kaip tikina, šiais metais ne vien tik rožinė spalva yra mados viršūnėje.

Dekoratoriams – drąsių idėjų įgyvendinimo metas

„Madingos visos eglutės, kurios puoštos su didele meile“, - įsitikinusi Laura Tamulaitytė, dekoro ir renginių įmonės „Kandeliabrai event design” kūrybos vadovė.

Pasak Lauros, nors eglučių įvaizdžio madas diktuoja pasaulis, Lietuva dar labai neužtikrintai įsileidžia modernius eglių dekoro sprendimus, ypatingai į savo namus, nors ir drąsiai keičia medžių rūšis. Bendra tendencija - klasika, plačiaskarės eglės keniai, baltosios, sidabrinės eglės, pušys.

Visgi, ieškantys naujovių, o tokių lietuvių vis daugėja, juda madingiausių kalėdinių dekoracijų ir eglučių ritmu. Laura sako, kad šiais metais mados karūnas dedasi raudonos, rožinės, baltos, juodos, auksinės ir sidabrinės eglės. Nors Lietuvoje tokių gyvų dažytų eglučių nusipirkti neįmanoma, šalies dekoratoriai ir floristai panorėjusiems ypatingos eglės savo šventėms drąsiai gali įgyvendinti visus, netgi ir pačius netikėčiausius, norus.

Puošiant eglutes, Laura pataria atsižvelgti ne tik į eglutės formą, aukštį, tankumą, bet ir į tarpusavyje derančias eglės, dekoracijų, žaisliukų spalvas. Štai keletas Lauros patarimų, kad Jūsų eglė virstų pačia tikriausia namų puošmena:

* Rožinės eglės sąjungininkai - raudoni arba fuksijos spalvos žaisliukai. Tokios spalvos eglė įspūdingai atrodys ir dekoruota baltais, kreminiais, bronziniais, kapučino spalvos žaislais. Ši spalvų gama tiks ir auksinėms, taip pat juodos spalvos eglėms.

* Aukso ir sidabro dekorą galima drąsiai pildyti turkio atspalviais, taip pat derinamas aukso ir sidabro duetas tarpusavyje. Jeigu labiau norisi auksinės eglės - ją galima dekoruoti sidabriniais, variniais, kreminiais, smėliniais matiniais žaislais. Sidabrinė eglutė suspindės papuošta baltais, stiklo skaidriais, kreminiais ar auksiniais žaislais.

* Drąsiausi, puošiantys juodą eglę, nesuklys pasirinkę sodrius žalius žaisliukus ir aksesuarus, taip pat tinka tamsiai violetiniai, variniai, auksiniai papuošimai.

* Norintys neatsilikti nuo mados, eglę turėtų išpuošti sodriai: baltą eglę dekoruoti švelnios pastelės rožiniais ir koraliniais dekoro akcentais, papildant dideliais gėlių žiedais.

* Tradicinius žaisliukus burbulus galima pakeisti stilingomis idėjos - įvairių formų paukščiais, gėlių žiedais, tekstilės aksesuarais, gyvūnų figūrėlėmis, stiklo karoliais, varvekliais, netgi mini automobilių modeliukais.

* Vis dar labai „ant bangos“ eko tema: natūralios eglės puoštos tik lemputėmis ir natūraliomis detalėmis.

Kalėdų idėjos namams

„Kiekvienais metais, prieš Kalėdas, atsiranda nauja tendencija, nesvarbu, ar tai būtų nauja spalvų tema, dekoravimo stilius ar išskirtinis ornamentas, kurį naudoja daugelis gamintojų“, - sako C&D Style Projektų vadovė Diana Nižnik, apžvelgianti šių metų Kalėdas:

Romantiškos Kalėdos

Tai tarsi odė moteriškumui, juk būtent moterys puošia namus, ruošia dovanas, su begaline meile jas pakuoja. Tad ir spalvos dominuoja pastelinės, prigesintos - pelenų rožė, sendintas auksas, tarsi vintažinės figūrėlės. Šioje stilistikoje puikiai atrodo kalėdinių žaisliukų ir gėlių žiedų derinys.

Jūrinės Kalėdos

Neįprastai ir išskirtinai atrodo Kalėdos jūros tema. Įvairios kriauklės ir žuvys, krabai ir delfinai - jeigu jie gyvena vandenyje, jie gali gyventi ir ant jūsų kalėdinės eglutės! Jei žavitės šia tendencija, bet esate labiau linkę prie tradicinių puošybos elementų, tuomet galima paįvairinti eglutę bent keliais žaisliukais iš jūros temos ir susidraugauti su krabais, medūzomis, koralais ir jūros arkliukais.

Ekstravagantiškos Kalėdos

Jeigu tradiciškai papuošta eglutė jau pabodo ir ieškote naujų idėjų, pasirinkite ryškius ir ekstravagantiškus moteriškus aksesuarus, tai galėtų būti ryškus lūpdažis, dailus aukštakulnis, fotoaparatas, rankinukas su šuniuku, šampano buteliukas ir kiti panašūs moteriški dalykėliai. Eglutė dekoruota tokiais netikėtais, stilingais ir šarmingais žaisliukais neliks nepastebėta.

Klasikinės Kalėdos

Kalėdų klasika - tai kai kartą per metus ištraukiama kalėdinių žaisliukų dėžė, kurioje randama žaisliukų iš vaikystės – spragtuką, cirko meškiuką, pačiūžas, snaiges, įvairius apvalius žaisliukus, miško žvėrelius. Kai kurie iš šių žaisliukų likę kaip palikimas iš senelių, taip tarsi vėl išgyvenama vaikystė.

Klasikinės Kalėdos dar gali būti „šaltos kaip ledas“, nes niekas kitas, kaip sniego gausa, geriau nesukuria klasikinių žiemos stebuklų įvaizdžio. Elegantiškos snaigės, apsnigti apvalūs burbulai, ant eglutės šokančios balerinos sukurs prabangių ir tikrų Kalėdų dvasią Jūsų namuose, beliks tik įsisukti į šiltą pleduką, pasiimti puodelį karštos arbatos ir sulaukti Kalėdų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (66)