Vos 38 proc. taiklumu „iš žaidimo“ atakavę kauniečiai namuose nusileido Serbijos klubui rezultatu 59:61.

Lėto tempo ir nervingose rungtynėse, kurioms ritmą padiktavo svečiai, „Žalgiris“ taip ir nesurado savo pranašumų prieš varžovus, turinčius bene kukliausią sudėtį Eurolygoje, kurią dar labiau išretino Strato Perperoglou, Derricko Browno bei Jameso Gisto traumos.

„Buvo galima tikėtis negražių rungtynių, taip ir nutiko. Daug klampaus žaidimo, stabdymų, ilgos atakos. Tokiose rungtynėse, kai reikia sunkiai vargti puolime, labai svarbu atimti iš varžovų „lengvus“ taškus. O mes momentais to nepadarėme, leidome mesti baudas arba atvirkščiai, laiku neprasižengėme, leidome mesti iš po krepšio“, – komentavo Edgaras Ulanovas.

11 taškų pelniusio puolėjo nuomone, Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai patys kalti, kad atidėjo reikalus paskutinei minutei ir galiausiai „sudegė“.

„Nepataikėme iš po krepšio, tada prasižengėme – jie sumetė dvi baudas. Ir dar ketvirtame kėlinyje, kai sumažinome savo penketą, skaudūs buvo varžovų puolime atkovoti kamuoliai, – nepavykusią kulminaciją prisiminė E. Ulanovas. – Bet juk rungtynės truko 40 minučių. Žinant, kad „Crvena Zvezda“ irgi nėra labai talentinga komanda, kad žaidėme namuose ir atmosfera buvo neįtikėtina, žmonės palaikė apsikabinę vieni kitus, galėjome viską išspręsti kitaip, nelaukdami ketvirto kėlinio.“

Tuo metu Artūras Milaknis „Žalgirio“ situaciją lygino su deguonies stygiumi.

„Atrodo, ir naujokai stengiasi, ir mes viską žinome, bet rungtynėse ne visada padarome pakankamai. Žingsnis po žingsnio reikia stumtis į priekį, kad padidėtų gerų sprendimų procentas. Vadinasi, reikia dar daugiau dirbti, dėtis į galvas. Dabar tiesiog norisi šviežesnio oro gurkšnio – jį gavus viskas pasikeistų, apsiverstų“, – keturių nesėkmių serijos pabaigą skubino gynėjas.

Ypač susigraužęs buvo kitas gynėjas Marius Grigonis – nors pelnė 11 taškų, lemiamu metu patikimiausias komandos baudų metikas nerealizavo vieno metimo.

„Atrodo, visi norime, visi kaunamės, visiems svarbu. Ir žmonės ateina į areną – gėda prieš juos pralaiminėti. Nežinau, kas yra blogai, kažkas neišeina. Kiekvienam reikia pažiūrėti į save. Dabar esame tokioje duobėje, kad išlipti bus sunku – reikės labai jau smarkiai apversti savo mąstyseną, žaidimą“, – savikritiškas žaidėjas, kurį stabdo pėdos trauma.

Galbūt „Žalgirį“ atgaivins Kaune laukiamas naujokas, turintis pakeisti išvykstantį Alexą Perezą?

„Duok Dieve, kad būtų taip paprasta – nusiperki vieną žaidėją ir pradedi skinti pergales. Bet naivu to tikėtis“, – skeptiškas M. Grigonis.

Kitą savaitę „Žalgiris“ keliaus į Vokietiją ir išmėgins jėgas su Berlyno ALBA, kuriai atstovauja Rokas Giedraitis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (140)