Audinys naudojamas sėdynių apmušalams, prietaisų skydelio dangčiams, pavarų svirties laikikliams ir durų apdailai, atitinka aukštus komforto, valymo, atsparumo UV spinduliams ir ilgaamžiškumo reikalavimus.

Audinio tiekimas ir trumpo ciklo gamyba – be cheminio ar šiluminio transformavimo – sumažina išmetamą CO2 kiekį daugiau kaip 60 proc., lyginant su ankstesniu „Zoe“ audiniu, pagamintu standartinio gamybos proceso metu.

Prireikė net patento

„Renault“ įmonių grupės dukterinė įmonė „Renault Environment“, įkurta 2008 m. ir dirbanti žiedinės ekonomikos principu, renka medžiagas, pavyzdžiui, saugos diržų atraižas ir kitas atraižas iš pirminės audinių gamybos automobilių pramonėje, kad prikeltų juos antram gyvenimui.

Įmonių grupė renkasi verpalus, kuriuos gamina „Filatures du Parc“. „Les Filatures du Parc“ sugebėjo sukurti naują pramoninio pluošto valymo liniją, atitinkančią saugos diržų tvirtumą – tai esminis žingsnis, ruošiant žaliavas ir optimizuojant pluošto ilgį.

"Renault Zoe"

Prieš atliekamų operacijų seriją supjaustyti ir susmulkinti diržai ir tekstilės pluoštas maišomi su poliesterio pluoštu iš plastikinių butelių, kad būtų užtikrintas jų sukibimas. Tradicinis karšimo būdas suteikia galimybę gauti naujus audimo siūlus, naudojant būgnų, padengtų labai plonais plieniniais antgaliais, ir besisukančių dideliu greičiu, sistemą.

Taigi, ši patirtis leidžia be cheminio ar šiluminio transformavimo išardyti ir padalyti, ištempti, sulygiuoti ir galiausiai susukti pluoštus, išvalytus nuo priemaišų. Šiuos 100 proc. perdirbtus verpalus užpatentavo „Renault“ įmonių grupė kartu su „Filatures du Parc“.

„Adient Fabrics“ paruoštus verpalus į savo gamyklą gauna ritėse, juos audžia ir gamina automobilių audinius, transporto priemonių apmušalus ir salono apdailą.

Be perdirbtų audinių, „Renault“ įmonių grupė praktikuoja įvairių medžiagų perdirbimo ciklus, ypač vario, plastiko, platinoidų ir juodųjų bei spalvotųjų metalų. Naujajame „Zoe“ taip pat yra 17,5 kg perdirbto plastiko.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją