„Darbdavys moka ligos išmoką, tai jau tiesioginiai netekimai, be to, yra ir kiti netekimai, ypač mažesnėse įmonėse, nes jei sergančių žmonių yra keletas ar net keliolika procentų visų darbuotojų, tada tai turi įtakos ir užsakymų vykdymui, darbų atlikimui, gali nutrūkti ir gamybos procesas, jei įmonė nepertraukiamos gamybos ir panašiai. Tai iš tikrųjų yra vienareikšmiškas atsakymas – skiepytis naudinga visiems.

Tai naudinga visų pirma pačiam žmogui, darbuotojui, nes nė vienas turbūt nenorime sirgti. Be abejo, tai naudinga ir darbdaviui, nes (...) šiaip paskaičiuota, kad gripas trunka savaitę, ne mažiau. Štai žmogus iškrenta iš darbo rinkos savaitę, nors ir tas likusias dienas jau draudimas jam apmoka“, – „Žinių radijo“ laidoje „Atviras pokalbis“ sakė jis.

Visgi, anot V. Sutkaus, prievolės skiepytis įvedimas būtų nesuderinamas su demokratinei valstybei būtinu laisvu žmogaus apsisprendimu.

„Aš manau, kad tai turėtų būti daugiau ar mažiau imperatvvus susirūpinimas. Bet gyvename demokratinėje valstybėje ir dabar įvesti prievolę žmogui skiepytis... Tai nesuderinama su laisvu žmogaus apsisprendimu. Ir aš neironizuoju. Gal tikrai yra žmonių, kurie nenori skiepytis, jiems tai nemalonu arba jie ideologiškai nusiteikę prieš skiepus, yra ir judėjimas, kuris neigia skiepus. Tai tokią prievartą taikyti tikrai nebūtų teisinga“, – teigė LVK prezidentas.

Kaip ELTA jau rašė, praėjusią savaitę, lapkričio 11-17 dienomis, sergamumas gripu ir ūminėmis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis (ŪVKTI) Lietuvoje nedaug pakito ir išlieka įprastas, būdingas šiam metų laikui, skelbė Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC).

Sergamumo rodiklis siekė 48,1 atvejo 10 tūkst. Lietuvos gyventojų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją