Socialinės apsaugos ir darbo ministro Lino Kukuraičio teiktu įstatymo projektu siūloma nuo 50 iki 60 eurų didinti vaiko pinigus, kurie standartiškai kas mėnesį mokami visiems vaikams nuo gimimo iki 18 metų. Per diskusijas Seime būtent šis siūlymas sulaukė dalies opozicijos nepritarimo, esą taip remiamos ir tos šeimos, kurios gyvena pasiturinčiai ir valstybės paramos joms nereikia.

Projektu siekiama didinti ir papildomą išmoką, kuri bus skiriama neįgaliems, gausių ir nepasiturinčių šeimų vaikams. Papildoma išmoka vaikui didėtų nuo 20 iki 40 eurų. Tai reiškia, kad neįgalūs, gausių ir nepasiturinčių šeimų vaikai kas mėnesį gautų po 100 eurų.

Į vaiko pinigus su papildoma išmoka vaikui, tai yra į 100 eurų kas mėnesį, galės pretenduoti daugiau vaikų iš nepasiturinčių šeimų, nes Seimui siūloma nustatyti, kad nepasiturinti šeima yra tokia, kurioje pajamos vienam šeimos nariui per mėnesį yra mažesnės nei 250 eurų, neskaičiuojant pačių vaiko pinigų ir dalies darbo užmokesčio. Iki šiol vertinamų pajamų riba buvo 183 eurai.

Universalią išmoką vaikui Lietuvoje gauna apie 508,6 tūkst. vaikų.
Seimas ketvirtadienį taip pat svarstys L. Kukuraičio teiktus įstatymų projektus dėl socialinės paramos vaikams, valstybės ir savivaldybių įstaigų darbuotojų ir komisijų narių darbo apmokėjimo, socialinės paramos išmokų atskaitos rodiklių ir bazinio bausmių ir nuobaudų dydžio nustatymo ir t.t.
ELTA primena, kad Lietuvos socialdemokratų darbo partijos frakcija taip pat pritaria vaiko pinigų didinimo projektui, tačiau siekia, kad išmokos didėtų daugiau nei numatyta Vyriausybės projekte.