Netaupykite santechnikai

Kaip pasakoja specialistė, šiuolaikinis žmogus savo namų neįsivaizduoja be visų prietaisų, padedančių jam gyventi ir lengvinančių buitį. Ir nors įrenginėjant būstą žmonės vis dažniau renkasi inovatyviausius technologinius sprendimus, specialistė nepataria vaikytis madų.

„Įrenginėjant namus svarbiausia turėti koncepciją ir suvokimą, kaip namai turėtų atrodyti. O mano pagrindinė užduotis – išnaudoti kiekvieną namų centimetrą. Kaip dažyti sienas, kokį stilių pasirinkti – kiekvieno žmogaus skonio reikalas. Aš visada sakau: madų nesivaikykim, nes interjere jos visada išduoda, kada namai įrenginėti, pavyzdžiui: 90-aisiais buvo labai madingos arkos ir apvalios formos – kaip ir šiemet“, – sako B. Senkevič.

Kalbėdama apie tendencijas, kurių laikytis „apsimoka“ ir į ką verta investuoti daugiau pinigų, interjero dizainerė siūlo atkreipti dėmesį į įvairius buities apyvokos daiktus.

„Šiandien yra įvairiausių sprendimų: vyno šaldytuvai, kaitlentės su integruotais gartraukiais ar gartraukiai, išvažiuojantys iš stalviršio ir panašiai. Jų reikia, ypač tada, kai kaitlentė yra ant virtuvės „salos“ ir nesinori gražios erdvės užgožti dideliu gartraukiu. Vis dažniau virtuvės yra sujungtos su svetaine, tad dažnai klientams siūlau atsisakyti viršutinių virtuvinių spintelių, tokiu atveju gartraukis taip pat turėtų būti integruotas pačioje kaitlentėje ar išvažiuoti“, – apie įdomius buities sprendimus pasakoja specialistė.

Interjero dizainas

Kalbėdama apie tai, kurias būsto dalis įrengti kainuoja brangiausiai, Beata Senkevič išskiria elektrą, virtuvę ir santechnikos mazgus. Tačiau, jeigu, įrenginėjant šias namų vietas, norisi pagudrauti ir pataupyti, specialistė pataria to nedaryti, mat vėliau gali tekti sumokėti net keliskart daugiau.

Pasak interjero dizainerės, įvairūs maišytuvai yra brangesni todėl, kad laikys dešimt metų ir ilgiau. Tad renkantis tarp brangesnio, pagaminto vien iš kokybiško metalo ir pigesnio, kuriame yra plastiko, vertėtų rinktis pirmąjį.

Norintiems išskirtinių namų kainuoja daugiau

Žmones, kuriems neramu, kad perkant brangų, nors ir ilgaamžį daiktą, jis greit pabos, B. Senkevič juos ramina ir pataria rinktis klasikinę apdailą.

„Nemanau, kad kranas su klasikine chromo apdaila gali atsibosti, ypač jei jis teisingai atliks savo funkciją ir neklius. Labiau gali atsibosti plytelės ar sienų spalva, todėl pastaruoju metu aš siūlau daugiau investuoti į tokius daiktus nei į apdailą. Pavyzdžiui, jeigu žmogus nori marmuro plytelių, brangesniame salone jų gali rasti už 90 eurų, pigesniame – už 20–30 eurų“, – kalba dizainerė.

Interjero dizainas

Pasak jos, plyteles, užuolaidas ar tapetus galima lengvai pakeisti, o potinkinės santechnikos ar kitų sunkiau įrengiamų dalykų taip paprastai „neišrausi“.

Vis tik, norintiems išskirtinių namų, grindys ir durys gali tapti vizitine kortele. Kaip sako specialistė Beata Senkevič, šie interjero elementai visus namus sujungia į visumą.

„Durys ir grindys gali kainuoti labai nemažai, ypač jeigu yra geros kokybės. Tačiau į tai investuoti verta, jeigu norisi išskirtinių namų, pavyzdžiui, medinių, šukuotų, lakuotų ar alyvuotų grindų“, – priduria namų įrengimo specialistė.

Pati dizainerė atskleidžia, kad jos „arkliukas“ – šviestuvai. Kaip pasakoja B. Senkevič, įrenginėdama skirtingus būstus ji stengiasi nesikartoti ir pasiūlyti vis kitokius apšvietimo sprendimus.

„Su šviestuvu galima sukurti visą namų vaizdą, sukurti išskirtinumą, akcentą. Vienur tą sukuria baldai ar sienos, kitur – šviestuvai. Ir nebūtinai jie turi būti brangūs, itališki, gali būti ir pigesni, lenkiški, o atrodyti – puikiai“, – sako ji.

Ieško daiktų dekoravimui

Interjero dizainerė pripažįsta, kad Lietuvoje pasiūla ne visada atitinka poreikį, tad įvairesnių daiktų gali tekti paieškoti ilgiau ar net žvilgtelėti į tai, ką siūlo užsienio pardavėjai.

„Galima užsisakinėti ir čiaupus, maišytuvus ar šviestuvus – yra pavykę ir pigiau gauti. Truputį kitaip yra su didesniais daiktais, pavyzdžiui, baldais, kadangi jų patogumo negalima patikrinti. Tačiau užsienyje daugiau įvairių dekoravimo prekių: vazų, paveikslų ir panašiai, tad galima pasidairyti jų“, – apie pasiūlą užsienyje kalba pašnekovė.

Interjero dizainas

Vis tik, nors galima rasti įvairiausių sprendimų, kurie padėtų sutaupyti pinigų, interjero dizainerės Beatos Sinkevič būstui, kurio apdaila yra pusinė, pataria pasiruošti 800-1200 eurų kvadratiniam metrui.

Galima pasiruošti išpardavimams

Paskaičiavus, kiek gali prireikti kokybiško būsto įrengimui, kainos gali išgąsdinti. Tačiau „General Financing“ Klientų sėkmingos patirties vadovas Skirmantas Ketvirtis sako, kad visiems didesniems pirkiniams galima pasiruošti ir suplanuoti savo finansus. Pasak jo, gerai žinant, ko reikia namams, daugelį daiktų galima įsigyti pigiau „Black Friday“ (liet. „Juodojo penktadienio“) išpardavimų metu.

„Dažniausiai žmonės lizinguojasi įvairią buitinę techniką, vaizdo aparatūrą, mobiliuosius telefonus ir panašiai. Tačiau vartojimo kreditą galima pasiimti ir namų įrengimui“, – sako specialistas.

Jis priduria, kad gerai paskaičiavus, ko ir kiek reikia įrengimui, naujoms interjero detalėms ar buitinei technikai, galima protingiau paskaičiuoti savo išlaidas.

Klientų sėkmingos patirties vadovas S. Ketvirtis

„Jeigu žmogus žino, kad kažką tikrai ketina įsigyti, bet nežino, kada tiksliai bus „juodasis penktadienis“, kokios bus nuolaidos, gali pasirinkti pirmą įmoką atidėti trims mėnesiams. Tai reiškia, kad jis yra pasiruošęs ir gali ramiai laukti išpardavimų, žino, kad tikrai nepavėluos nei į vieną iš išpardavimų, aktualių klientui.“, – apie galimybes pasakoja klientų sėkmingos patirties vadovas.

Pašnekovas priduria, kad įsigijus norimų prekių ar paslaugų, tačiau neišleidus visų pinigų, juos galima grąžinti bet kuriuo metu– tokiu atveju bus perskaičiuota ir sumažinta galutinė mokama suma.

Gali apsipirkti užsienio e-parduotuvėse

Norint apsipirkti lietuviškose elektroninėse parduotuvėse, galima už prekes tiesiog mokėti išsimokėtinai. Pasak specialisto, daugelyje elektroninių parduotuvių išsirinkus norimas prekes prie atsiskaitymo būdo galima rasti „General Financing“ paslaugą. Jis priduria, kad panašiai yra ir fizinėse parduotuvėse: pirkėjui tereikia pasakyti, kad norės išsimokėti tokiu būdu.

„Tik prieš tai reikėtų įvertinti savo galimybes. Tarkime, jeigu reikia šaldytuvo, televizoriaus ir skalbimo mašinos, tai pagalvoti, kurias iš šių prekių gali įsigyti iš karto, už kokią kainą ir panašiai. Galima mūsų specialistų paprašyti, kad įvertintų žmogaus galimybes, kokią sumą žmogus gali pasiskolinti. O tada jau komplektuotųsi viską jas žinodamas“, – teigia Skirmantas Ketvirtis.

Tačiau jis pastebi, kad klientai dažniausiai mano, kad gali pasiskolinti pinigų tik tam, kad apsipirktų Lietuvos fizinėse ar elektroninėse parduotuvėse.

„Išpardavimai vyksta ir elektroninėse užsienio parduotuvėse, kur nuolaidos būna dar didesnės: 50–70 procentų ar net daugiau. Tiesa, norint apsipirkti jose jau reikėtų imti vartojimo paskolą, nes tokių integracijų kaip lietuviškose elektroninėse parduotuvėse tiesiog nėra. Tada pinigai yra pervedami į kliento sąskaitą ir belieka susimokėti už prekes“, – apie galimybes pasakoja ekspertas.

Prisitaiko prie klientų norų

S. Ketvirčio teigimu, vartojimo paskolą pasiimti nėra sunku: klientų patogumui „General Financing“ siūlo net keturis būdus. Pirmiausia tą galima padaryti internetu, apsilankius bendrovės interneto svetainėje. Kaip sako pašnekovas, paprastai tai užtruks iki 15 minučių ir nereikės jokių popierinių sutarčių, jas pasirašant elektroniniu būdu.

„Galima atvykti į bet kurį mūsų skyrių, tai užtruktų dar mažiau – apie 10 minučių, nes beveik visi procesai yra automatizuoti, dažniausiai nereikia jokių papildomų dokumentų. Nereikia bijoti didelių eilių: dėl gerai paskirstytų srautų, pas mus jų niekada nebūna. Tačiau jeigu klientai nenori niekur keliauti ar sutarties sudarinėti internetu, jis gali paskambinti ir viską sutvarkyti telefonu.“, – pasakoja jis.

Pašnekovas priduria, kad yra dar viena galimybė: konsultantas gali atvažiuoti ten, kur patogu pačiam klientui ir greitai sudaryti sutartį.

Skirmantas Ketvirtis priduria, kad klientams suteikiama vartojimo paskola siekia 25 tūkst. eurų, o jos grąžinimo terminas – 7 metai.

Užsakymo nr.: PT_82839397