Žuvusios manekenės artimasis A. Pakulevičius sako, kad vis dar tikisi teisybės, nors visi pastarųjų metų įvykiai jam rodo, kad tai pasiekti bus sunku.

„Labai liūdna diena ir prieš dvejus metus dar turėjome daug vilčių, kad teisingumas vis dėlto bus rastas ir kažkada bus įvykdytas, bet kol kas byla yra panašioje situacijoje, kokioje ir prasidėjo. Kaltinimai, žinoma pareikšti dviems žmonėms – Ričardui Pinikui ir Aivarui Milteniui. R. Pinikui beliko tik vienas kaltinimas ir visi sunkesni atmesti. Mes ir mūsų advokatas, žinoma, nesutinkame su tuo. Bandėme visais įmanomais būdais su tuo kovoti, bet visada gavome vieną atsakymą ir per visus tuos dvejus metus su savo klausimais atsimušdavome į sieną, nepaisant to, kad advokatas stengiasi, jog byla pajudėtų iš šios stagnacijos.

Paskutinis veiksmas – prašymas nušalinti teismą ir prokuratūrą nuo šios bylos. Norime, kad bylą perimtų kito miesto teismas ir prokuratūra, bet aš labai abejoju, kad tai pavyks ir čia. Per visą šį laiką mes praradome bet kokią viltį, kad tai kažkaip išsispręs. Tačiau, kuo baigsis teismas, neaišku. Norėtume, kad byla tiesiog eitų į teismą. Gal ten bent kažkas pavyks, bet dėl dviejų asmenų, kuriems pateikti kaltinimai, šiuo metu viskas yra sustoję. Mes neįrodėme savo tiesos, bet mūsų manymu byla turėtų atsidurti teisme ir tuos kaltinimus arba patvirtinti, arba paleisti. Šiuo metu situacija yra keista ir viską kol kas sprendžia tik prokuroras“, – nesulaikydamas ašarų kalbėjo DELFI pašnekovas.

Anot jo, nors ši byla ir sulaukė didžiulio visuomenės ir žiniasklaidos susidomėjimo, kol kas šeimos nariai iš teisėsaugos nesulaukia atsakymų, kurie jiems rūpi labiausiai. „Dabar viskas vyksta kaip toje patarlėje, jog šunys loja, o karavanas eina. Teisėsauga šioje vietoje yra tarsi tas karavanas. Dar ir dabar gudraujama iš kaltinamųjų pusės ir byla tiesiog stovi. Taip ji gali stovėti ir dar du, tris metus, o per tą laiką gal nebeturėsime jėgų ir pinigų.

Tos ramybės, turbūt, niekada nebebus, kad gyveni ir mėgaujiesi gyvenimu. Bet kurią akimirką gali atgimti tie prisiminimai, kurie persmelkia visą kūną ir taip Dovilės mamai ir močiutei grįžta viskas ir vėl. Vis kažkas nutinka, atsiranda kokia nors nauja detalė, Dovilės mama gauna naują raštą iš prokuratūros, kad vis kas nors atmesta ir ji pati sako, kad sugrįžta viskas galvoje ir prisimena tą lemtingą dieną“.

A. Pakulevičius svarsto, kad kažkiek jiems palengvės po keturių ar penkerių metų, jei byla pagaliau pasieks teismą ir bus gauti atsakymai į klausimus, kurie iškilo dar tą dieną, kai D. Didžiunaitytės kūnas buvo rastas šalia viešbučio „Amberton Klaipėda“. „Dovilės mama pati sako, kad lengviau būtų jei tiesiog ta byla pasiektų teismą. Jei kažkiek apgyja žaizda, ir vėl ją drasko. Per tą laiką negali net užsimiršti kažkiek. Per tą laiką atsiranda nauji duomenys ir vis svarstai, sugrįžta seni prisiminimai. Šį rytą prabudau su mintimi, kad paskambins Dovilės mama ir pasakys, kad Dovilės nebėra. Taip ir buvo.

Kad ir kaip sunku kalbėti, bet gera žinoti, kad visuomenei ir žiniasklaidai nėra vienodai. Reikia kalbėti ir daryti. Vienintelis dalykas, ką išsikovojome ir padarėme – Seimas įtraukė „oksiką" į draudžiamų medžiagų sąrašą ir jo nebegalima platinti mažmeninėje prekyboje. Tai vienintelė pergalė, bet ji įprasmina ir Dovilės atminimą. Bent jau tiek. Gal kažkam bent bus sunku gauti, panaudoti ir kažkas pagalvos, kad tai draudžiama įstatymais ir taip mums galbūt pavyko išgelbėti bent vieną merginą ar vaikiną“, – apie savo viltį pasakojo jis.

DELFI primena, kad 2017-ųjų lapkričio 20-ąją šalia „Amberton Klaipėda" viešbučio buvo rastas modelio D. Didžiūnaitytės kūnas. Manekenė iškrito iš bendro naudojimo balkono, esančio 14-ame aukšte. Lemtingąjį tragedijos vakarą ji leido su prodiuseriu R. Piniku, kuris tapo pagrindiniu šios nelaimės liudininku ir įtariamuoju. Dar anksčiau ji linksminosi dūzgėse po Juozo Statkevičiaus kolekcijos, kurioje žengė podiumu, pristatymo. Čia šalia jos buvo ir žinomas prodiuseris iš pajūrio. Kaip vėliau paaiškino pats vyras, jis tuo metu išgyveno skyrybas ir dėl to leido laiką su gerokai jaunesne mergina, simpatizavo jai.

„Norėčiau apie Dovilę kalbėti tik gerai. Man ji atrodė labai linksma mergina, ji greitai susidraugaudavo su žmonėmis, tas kelias savaites kartu ėjome sportuoti, valgėme kartu, ėjome į teatrą. Būdama Klaipėdoje man ji atrodė laiminga. Išsamiau šio klausimo, gerbiant žuvusio žmogaus atminimą, nenorėčiau komentuoti. Viskas, ką norėčiau pasakyti, kad labai išgyvenu dėl to, kad tuomet nepastebėjau kokia buvo galbūt jos tikroji būsena, kaip ji jautėsi, kad galbūt jautėsi labai vieniša. Nėra dienos, kai negalvoju, kad galėjau ją apsaugoti", – dar prieš kurį laiką duodamas interviu DELFI sakė jis.

Šis vyras taip pat prisipažino, kad po nelaimės jo gyvenimas apsivertė aukštyn kojomis, o kol byla tiriama, jis sulaukia didelio pasmerkimo iš visuomenės. „Galiu pasakyti, kad gyvenu tik noru, kad kuo greičiau pasibaigtų šis tyrimas. Neturiu beveik jokios motyvacijos gyventi ir po šios tragedijos ne kartą galvojau apie savižudybę", – kalbėjo jis apie laikotarpį po tragedijos, kuris paveikė jo gyvenimą.
DELFI žiniomis, po mirties atliktos ekspertizės išvadoje teigiama, kad merginos kūne buvo rasta A. Miltenio DNR. Buvo teigiama, kad į viešbutį chirurgas atvyko pakviestas R. Piniko.

Prodiuseriui išėjus, viešbučio kambaryje liko tik medikas ir manekenė. Tiesa, nėra aišku, ar buvę lytiniai santykiai vyko abipusiu sutikimu, ar prievarta.

Paskutiniame DELFI interviu R. Pinikas vengė klausimų, susijusių su A. Milteniu, tačiau aptariant detalę, kad D. Didžiūnaitytės kūne buvo rasta mediko DNR, sutiko trumpai atsakyti, kokiu tikslu, anot jo, medikas apskritai atsidūrė viešbutyje. „Aivaras atvyko į viešbutį, kur tuo metu buvo mano namai, kaip mano svečias. Aš pasitikėjau žmogumi, nes jis – medikas, dirbo Klaipėdos raudonojo kryžiaus ligoninės (Respublikinė Klaipėdos ligoninė – DELFI) chirurgijos skyriuje.

Aš tą dieną dirbau, jie kartu ėjo į kavinę, bendravo su kitais žmonėmis. Tą dieną buvome aptarę su Dovile, kad ji turi išvykti, todėl tuo pačiu paprašiau Aivaro, kaip mediko, pastatyti lašelinę. Vakare buvo užsakytas taksi, kuris turėjo nuvežti Dovilę į Vilnių. Pareigūnams pateikti taksi vairuotojo kontaktai, jis sutinka bendradarbiauti su pareigūnais, siekiant ištirti visas šio įvykio aplinkybes", – prieš metus sakė R. Pinikas.

Žuvusios manekenės artimieji ne kartą interviu metu minėjo A. Miltenio pavardę, kaip galimai prisidėjus prie merginos apsvaiginimo ir ja pasinaudojus. Dovilės dėdė Arūnas Pakulevičius pabrėžė, kad abu istorijos liudininkai kaltę dėl atsineštų narkotikų, už kuriuos gali grėsti kaltinimai narkotikų platinimu, bandė permesti vienas kitam.

Artimieji taip pat buvo užsiminę ir apie staiga po modelio žūties tvarkytą viešbučio kambarį – neva buvo bandoma slėpti įvykio įkalčius, anot merginos šeimos, A. Miltenis suskubo nešti patalynę, kurios pareigūnai nė nesiruošė ieškoti, kaip ir kitų galimų įvykio įkalčių.

Su pačiu A. Milteniu DELFI susisiekti nepavyksta, jis su žiniasklaida bendrauti atsisako.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (115)