Po trumpo įvado pratęsiu savo pasakojimą apie vietą, kurioje vyko dešimtoji bendra pietų pertrauka – tai pusryčių ir priešpiečių restoranas „Moss cafe“, kuris dar neskaičiuoja metų darbo atgimusiame stoties rajono name, bet ištikimų lankytojų jau turi ne vieną.

Per mūsų bendrus pietus virtuvės šefas siūlė paragauti topinambų sriubos su karamelizuotais svogūnais (2,5 EUR), jautienos salotas su kariu marinuotomis daržovėmis (4,9 EUR) bei lašišos filė su jaunomis bulvytėmis ir juodaisiais serbentais (4,9 EUR). Tiesa, komplektuojant sriubą su pagrindiniu patiekalu mokėsite mažiau – 6,5 EUR. Mes atitinkamai pasirinkome kas lašišą su sriuba, kas be jos, bet visi vieningai pietus dedikavome žuviai.

Moss cafe

Dienos pietūs šiame restorane yra teikiami 11:00 – 15:00 val., o kiekvienų pietų meniu yra vaizdingai, su nuotrauka skelbiamas jų Facebook paskyra. Galite padaryti namų darbus ir pažiūrėti iš anksto, nors ir be to neabejoju, kad savo pietumis džiaugsitės taip, kaip džiaugėmės mes. Bet apie viską nuo pradžių.

Ar skanu? Man patinka meniu pamatyti tokius patiekalus ar tiksliau ingredientus, kuriuos labai retai matau ar net juos reikia pagooglinti, nes jų nežinau. Topinambus žinojau, bet net nepamenu kokiame kontekste su jais susidūriau. Visais atvejais šis augalas – bulvinė saulėgrąža yra kupina naudingų maistinių medžiagų ir sriubų bei salotų pagardinimui yra labai tinkama. Ryškus gana tirštos sriubos skonis atsiskleidė nuo pat pirmojo šaukšto, kuris nesinorėjo, kad liktų tuščias. Nors porcija soti, bet aš dar mielai būčiau valgiusi ir valgiusi. Šalia buvo pateikta minkšta baltos duonos riekė, o pati sriuba saikingai pagardinta minėtais karamelizuotais svogūnais.

Moss cafe

Antrąjį patiekalą – lašišą su bulvytėmis, grybais bei juodųjų serbentų padažu jau ragavome visi, tad ir nuomonė apie ją bus kolektyvinė. Ir ką jūs manote? Visi nustojome kalbėti ir tik po to įsivyravusi tyla buvo nutraukta garsiais komplimentais lašišai. Minkštutėlė žuvų karalienės mėsa puikiai atsiskleidė su visais lėkštėje matomais priedais ir tiesiog tirpo burnoje. Tuščių lėkščių nuotraukos nepadariau, bet jos tikrai tokios buvo.

Moss cafe

Dar nuotraukoje matysite ir to, ko dienos pietų meniu nebuvo. Tai duonos su bananais ir saldžiai sūriu padažu desertas, kurį visiems bendros pietų pertraukos dalyviams dovanojo šis restoranas. Ačiū jam už tai.

Moss cafe

Ar greita? Bendros pietų pertraukos idėja yra ne tik greitai „sukirsti“ maistą ir su visais atsisveikinti, bet atvirkščiai – mėgaujantis maistu, pabendrauti ir susipažinti. Žinoma, visų laikas yra brangus, tad ilgiau nei valandą su trupučiu bendra pietų pertrauka niekada netruko. Šįkart mes buvome operatyviai aptarnauti, greitai sulaukėme savo pasirinkimų ir su maloniais pokalbiais mūsų pietūs truko apie valandą. Niekas sugrįžti į darbus nevėlavo.

Kas įdomu? Restoranas įsikūrė naujai atgimusiame name, kuris prieš kelis metus dar buvo panašus į vaiduoklių namą. Puiku, kad šis senamiesčio/stoties rajonų sankirtoje esantis pastatas atgijo, o su juo mūsų pradžiuginti atvyko ir ši vieta. Negaliu panaudoti kitokio žodžio nei „džiugesys“ ar „džiaugsmas“, nes būtent tokios emocijos mus ir neabejoju, kad ir jus užvaldys, čia pabuvojus.

Restorano pavadinimas, kurį išvertus iš anglų kalbos gausime labai lietuvišką žodį – samanos, atsispindi ir interjero sprendimuose. Viduje daug žalumos, priderintos prie auksinių įrankių ar kitų šios spalvos aksesuarų. Neabejotinai ši vieta tiks jūsų naujam instagramo įrašui padaryti, o jeigu gyvenate ne tuo – tai tiks tiesiog pasimėgauti puikiu maistu skoningoje vietoje.

Moss cafe

Trumpa išvada – norite puikiai papietauti, gauti restorano degustacinio meniu vertų patiekalų ir dar nesumokėti kosmoso? Jau žinote, kur tą galite padaryti. Labai rekomenduoju „Moss cafe“.

Pusryčių ir pietų restoranas „Moss cafe“ dirba adresu Pylimo g. 47, Vilnius. Jų darbo laikas šiokiadieniais 9:00 – 16:00 val., savaitgaliais 10:00 – 18:00 val. Facebook paskyra.