Antradienį šeimininkai nusileido graikams rezultatu 85:86.

„Žalgirio“ gynybos planą žlugdė Nickas Calathesas: taiklia ranka nepasižymintis rezultatyvių perdavimų didmeistris ryžtingai naudojosi laisve trijų taškų zonoje ir pataikė 5 iš 7 tolimų metimų.

Puolime kauniečiai strigo ne mažiau – vienintelis patikimai veikęs ginklas iš pradžių buvo Zacho LeDay žaidimas vienas prieš vieną laužant Jacobo Wiley gynybą pirmame kėlinyje. Tačiau „Panathinaikos“, nors ir ne iš karto, sureagavo pridengdamas silpną vietą.

Po pertraukos iniciatyvos ėmėsi prieš buvusius komandos draugus stojęs Lukas Lekavičius, keturis kartus krepšio tinklelį atakuodamas iš toli „sudraskė“ Jockas Landale'as.

Iki finalinės sirenos likus pusei minutės Marius Grigonis pagaliau priartino saviškius koviniu trijų taškų atstumu.

O likus 2 sek. „Žalgirio“ arena užuodė deja vu, kai Artūras Milaknis paleido tritaškį su Wesley Johnsono pražanga – prieš tai labai panašiai pavyko išplėsti pratęsimą mače su Sankt Peterburgo „Zenit“.

Vis dėlto bandydamas pramesti baudos metimą A. Milaknis netyčia pataikė į krepšį, Lietuvos čempionams vis dar trūko taško, ir stipriausia Graikijos komanda daugiau košės nebeprisivirė.

„Pralaimėjome svarbias rungtynes. Pasigedau šiek tiek energijos, lupimosi – norėjome daug ką išspręsti puolimu. Bet mažai su kuo galime sau leisti žaisti 80 taškų rungtynes. Negalime būti komanda, kuri užsikuria nuo puolimo. Disciplina, atletiškumas, gynyba – tai galime kontroliuoti, tai ir reikia daryti.

Nesuprantu mūsų didelių svyravimų, kodėl taip skirtingai žaidžiame dvi rungtynių puses. Pasigedau tvirtesnės pradžios. Gal ir buvome pasiruošę kautis, bet kai padarai 10 klaidų ir prameti 15 metimų iš po krepšio per du kėlinius, tai yra tikrai baisūs skaičiai“, – komentavo Š. Jasikevičius.

Specialistas dar labiau nusivylęs buvo trečio kėlinio pradžia, kuomet „Panahinaikos“ spurtavo ir atitrūko 16 taškų skirtumu.

„Mane labai jaudina mūsų treti kėliniai. Atrodo, per pertrauką nusiramini, treneris pasako, kas blogai – grįžęs į aikštę turėtumei iš karto žaisti kitaip. Bet to nejaučiau nei prieš „Barceloną“, nei prieš Pirėjo „Olympiakos“, – kalbėjo „Žalgirio“ vairininkas.

Tiesa, treneris tikino, jog žaidimo taktikos šįkart nekeitė – tik paaiškino, ką auklėtiniai daro blogai.

Paklaustas, kodėl antroje rungtynių dalyje žymiai mažiau laiko ant parketo praleido Z. LeDay, Š. Jasikevičius turėjo pastabų ir jam.

„Zachas dar neperpratęs mūsų sistemos. Taip, jis turi nuojautą, kaip rinkti taškus, bet padarė daug blogų sprendimų. Na, šiaip su juo viskas gerai, reikia tik gerinti detales. Be to, po pertraukos gerai sužaidė Jockas, jo duetas su L. Lekavičiumi buvo nuostabus“, – vertino komandos „galva“.

Bet tam pačiam L. Lekavičiui – kaip ir Thomasui Walkupui bei Rokui Jokubaičiui – jis priekaištavo dėl broko organizuojant atakas. Iki pertraukos iš 10 klaidų šešias padarė būtent įžaidėjai.

„Pirma pusė buvo labai bloga, antra – nuostabi. Sudėjus skaičiai lyg ir būtų normalūs, bet negalime taip svyruoti, negalime žaisti „nuo puolimo“. Tai – blogos komandos požymis“, – pabrėžė Š. Jasikevičius.

Įžaidėjų gretos „Žalgiryje“ antradienį praretėjo paties klubo iniciatyva. Mačui nebuvo registruotas meksikietis Alexas Perezas, kuris artimiausiu metu turėtų palikti komandą.

Pasiteiravus apie būsimą jo pamainą, Š. Jasikevičius užsiminė, jog jam tiktų ir įvairiapusiškas atakuojantis gynėjas.

„Turime kažkiek universalumo gynėjų grandyje, galime keisti pozicijas. Dabar žaidėjų rinkoje nėra daug, ko gero, ir finansiškai konkurentų nepermušime. Svarbiausia išsirinkti geriausią prieinamą variantą – kad tik padėtų mums“, – pažymėjo Š. Jasikevičius.

„Panathinaikos“ krepšininkams Kaune vadovavo Giorgos Vovoras – jokios garsesnės komandos iki šiol netreniravęs 42-ejų graikas sezono pradžioje buvo Argirio Pedoulakio asistentas, bet pastarasis prieš keturias dienas dėl savininkų netenkinančių rezultatų liko be darbo.

Praėjusiame sezone „Žalgiris“ Atėnų klubą įveikė abu kartus ir iki antradienio vakaro buvo laimėjęs keturias iš penkių pastarųjų akistatų.

„Dvigubą“ Eurolygos savaitę kauniečiai tęs ketvirtadienį dar vienomis namų rungtynėmis – į Lietuvą atvyks stipriausias Serbijos klubas Belgrado „Crvena Zvezda“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (77)