Daugiabutyje, kuriame praeitą savaitgalį buvo purškiami pesticidai, mirė savaite anksčiau gimęs kūdikis, trimetis vaikas ir jo 28 metų motina.

Po kenkėjų naikinimo darbų vakariniame Timišoaros mieste buvo evakuoti du gyvenamieji namai, kuriuose yra šimtai butų.

Kenkėjų kontrolės darbus atlikusios bendrovės savininkas tiriamas dėl netyčinio nužudymo, kūno sužalojimo ir toksiškų medžiagų kontrabandos, pranešė prokurorai.

„Atlikdami tyrimus aptikome metalų, greičiausiai aliuminio, fosfidų pėdsakų, viršijančių leistiną ribą – mirtiną dozę“, – žurnalistams sakė valstybinės sanitarijos ir veterinarijos agentūros pareigūnė Cristina Popa.

Įmonės savininko advokatas Calinas Staiculescu pareiškė, kad jo klientas nusipirko medžiagą „iš tarpininko“, nepateikusio kvito.

„Jis žinojo, kad [medžiaga] yra stipri, bet nė neįtarė, kad ji yra nuodinga ar mirtina žmonėms“, – naujienų agentūrai „Mediafax“ sakė teisininkas.

Timišoaros meras Nicolae Robu pažymėjo, kad įmonė neturi leidimo kovoti su kenkėjais, ir pavadino jos veiksmus „visiškai neatsakingais“.

Rumunijos valstybinės institucijos šiais metais ne kartą būdavo kaltinamos neveiksmingumu ar nekompetencija, nes nesugebėdavo greitai sureaguoti ir užkirsti kelią virtinei tragedijų.

Viena iš jų buvo dviejų paauglių pagrobimas ir nužudymas pietiniame Karakalio mieste – tąsyk valdžios atstovai į vienos iš merginų skambutį skubios pagalbos numeriu sureagavo tik po kelių valandų.