Gruzijos VRM specialiojo dalinio pareigūnai pirmadienį ėmė vaikyti demonstrantus, kurie blokavo visus įėjimus į parlamentą. Buvo naudojamos vandens patrankos ir ašarinės dujos. Šiuo metu Rustavelio prospektas, kur yra parlamento pastatas, atidarytas eismui.

Sekmadienį opozicinių politinių partijų šalininkai Tbilisyje, Rustavelio prospekte, susirinko į daugiatūkstantinį mitingą, reikalaudami surengti neeilinius rinkimus pagal proporcinę sistemą.

Dingstį mitingams davė lapkričio 14 d. parlamente vykęs balsavimas dėl pasiūlymo 2020 metais rinkti deputatus pagal proporcinę sistemą. Tam reikėjo pakeisti šalies konstituciją, todėl pasiūlymą turėjo paremti 113 deputatų iš 150. Bet balsavime dalyvavo tik 101 parlamentaras. Prie jo sužlugdymo daugiausia prisidėjo valdančiajai partijai „Sakartvelo svajonė“ atstovaujantys parlamento nariai.

Protesto akcijų dalyviai dėl to kaltina valdančiosios partijos pirmininką Bidziną Ivanišvilį – būtent jis birželį pareiškė, kad bus pereita nuo mišrios prie proporcinės rinkimų sistemos. Sakartvelo parlamento rinkimai turėtų įvykti ateinančių metų spalio mėnesį.