„Neprisimenu, kad kada nors būčiau sutikęs tą moterį. To tiesiog nebuvo“, – sakė 59-erių metų Jorko kunigaikštis, BBC laidos „Newsnight“ vedėjos Emily Maitlis paprašytas pakomentuoti V. Giuffre teiginius.

Kalbėdamas apie konkretų V. Giuffre pareiškimą, esą po šokių uždarame Londono klube „Tramp“ juodu užsiėmė seksu viename iš prašmatnaus Belgreivijos kvartalo namų, antras Didžiosios Britanijos monarchės Elžbietos II sūnus pasakė: „Ne, to tiesiog negalėjo būti, kadangi dieną, kuri yra paminėta, aš su vaikais buvau namie.“

Priminsime, kad princas Andrew – princesių Beatrice ir Eugenie tėvas.

Princas Andrew

Kalbėdamas toliau princas pridūrė: „Ketvirtą ar penktą valandą vakaro nuvežiau Beatrice į Vokinge esančioje picerijoje „Pizza Express“ surengtą šventę. Kunigaikštienė (Sarah Ferguson) tuo metu buvo išvykusi, o mūsų šeimoje galioje viena paprasta taisyklė: kai kuris nors išvykstame, kitas lieka. Tada netarnavau Karališkajame laivyne, taigi, buvau namuose.“

Princų Williamo ir Harry dėdė, jaunesnysis princo Charleso brolis taip pat paminėjo, kad, priešingai nei teigia V. Giuffre, jis tiesiog negalėjo šokti „Tramp“ naktiniame klube, nes šokdamas būtų ganėtinai suprakaitavęs, tačiau dėl tam tikrų sveikatos problemų jam buvo negalima prakaituoti.

„Tuometinę savo būklę pavadinčiau adrenalino perdozavimu tada, kai buvau pašautas per Folklando karą. Aš tiesiog negalėjau prakaituoti, – sakė princas Andrew. – Tik dėl tam tikrų visiškai neseniai padarytų dalykų pradedu atgauti šią galimybę.“

Princas Andrew taip pat patikino, kad užsiimti seksu su V. Giuffre negalėjo ir Niujorke, nes diena anksčiau buvo išskridęs į Bostoną.

„Vakarieniavau su organizacijos „The Outward Bound Trust“ nariais, o kitą dieną išskridau į Bostoną. Tą dieną, kurią, kaip ji teigia tai įvyko, jie (J. Epsteinas ir V. Giuffre), man dar negrįžus iš Bostono, jau buvo išvykę į salą. Taigi, nemanau, kad tai apskritai galėjo atsitikti“, – aiškino princas Andrew.

Tada laidos vedėja pasiteiravo, kaip derėtų suprasti nuotrauką, kurioje princas Andrew stovi ranka apkabinęs V. Giuffre per juosmenį. Ta nuotrauka, kaip manoma, buvo nufotografuota aukštuomenės sluoksniuose gerai žinomos Ghislaine Maxwell namuose Londone 2001 m. kovo 10 d. V. Giuffre tada buvo septyniolikmetė.

Princas Andrew ir Virginia Roberts

„Visiškai neatsimenu, kad būtų fotografuota tokia nuotrauka“, – sakė princas Andrew, o po akimirkos suabejojo nuotraukos autentiškumu, kadangi joje dėvi kelioninius drabužius, o ne, kaip paprastai, kostiumą, ir neryši kaklaraiščio.

Karališkosios šeimos narys pareiškė manąs, kad kairioji nuotraukoje matoma jo ranka galėjo būti pridėta retušavimo programomis.

„Neatsimenu, kaip buvo nufotografuota ta nuotrauka, – sakė jis. – Neatsimenu, kad būčiau užlipęs į antrą namo aukštą, o nuotrauka fotografuota viršuje. Nesu visiškai įsitikinęs... Na, toje nuotraukoje matomas žmogus, sakyčiau, esu aš, tačiau ar ją apglėbusi ranka (atrodo, kairioji?) tikrai yra mano, neaišku.“

Vykstant pokalbiui princas Andrew vis įterpdavo frazę, reiškiančią apgailestavimą dėl nenutrauktų santykių su J. Epsteinu. (Rugpjūčio mėnesį finansininkas, kaip manoma, nusižudė Niujorko kalėjime. Tai įvyko praėjus nemenkam laiko tarpsniui po 2008-aisiais paskelbto nuosprendžio dėl seksualinių nusikaltimų prieš nepilnametes.)

Britų karališkosios šeimos narys su J. Epsteinu susipažino 1999-aisiais. 2010-ųjų gruodį princas Andrew susitiko su 66-erių metų milijonieriumi, kai šis buvo paleistas iš kalėjimo. Jiedu keturias dienas leido laiką Niujorke.

Kiek anksčiau buvo paviešinti kadrai, iš kurių matyti, kaip princas Andrew prieina prie J. Epsteino namų durų. Taip pat buvo paskelbta keletas nuotraukų, kuriose du vyrai nufotografuoti vaikštinėjantys po Centrinį parką.

Per visą pokalbį princas Andrew be paliovos tvirtino, kad gailisi dėl Niujorke įvykusios susitikimo su J. Epsteinu, ir paaiškino, jog taip pasielgė vedinas noro akis į akį nutraukti bičiulystę.

Jis tvirtino, kad tuo metu, kai teko pereiti iš laivyno, tikrai nežinojo apie jokius su seksu susijusius reikalus, vykusius J. Epsteino namuose.

„Dar vienas aspektas yra tas, kad pats gyvenu Bakingamo rūmuose, o jos personalas visada kur nors vaikšto, – kalbėjo princas Andrew. – Nenoriu pasirodyti išpuikęs, tačiau begalė žmonių yra vaikštinėję prie J. Epsteino namų. Jie, kiek žinau, priklausė personalui. Tai buvo jam dirbę, jo reikalus tvarkę žmonės.“

Karalienė Elžbieta II su sūnumi princu Andrew

„Bendravau su jais tik tiek, kiek būtina, tarkim, sveikinausi, tačiau tikrai neklausinėjau, ką ten veikia, kodėl ten yra arba kas apskritai vyksta“, – kalbėjo princas Andrew.

Kalbėdamas apie tai, kokį poveikį V. Giuffre pareiškimai padarė visai karališkajai šeimai, princas Andrew pasakė manąs, kad karalienei šis reikalas nė trupučio nepakenkė.

Deja, jo paties ir, aišku, jo šeimos gyvenimas buvo sutrikdytas. „Mums tai buvo ir liko skaudi tema, – sakė princas Andrew. – Visi pažinojome J. Epsteiną. Jei apie jį kalbėtume, manau, sakytume tą patį.

Svarstytume, kas, po galais, atsitiko, kaip jis atsidūrė ten, kur atsidūrė, ką jis padarė, kaip jis taip galėjo...“

„Tai nesibaigianti kankynė. Tai įvyko 2011-aisiais ir visus nustebino, nes nuotraukos buvo paskelbtos ne tada, kai ten buvau, todėl mes susimąstėme apie tai, kas vyksta, ir kalbėjomės šia tema šeimoje“, – pridūrė Andrew.

„O 2015-aisiais, kai buvo padaryti tie pareiškimai, tai tapo tarsi... Juk artimiausia šeima nėra tas pats, kas platus šeimos ratas. Iš pastarojo aš sulaukiau begalinio palaikymo, tačiau artimiausiems buvo sunkiau, jie nesuprato, kas vyksta. Visi buvome tiesiog sutrikę“, – aiškino princas Andrew.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)