Panevėžio apygardos teismas lapkričio 6 dieną kitos konkurso dalyvės, metalo konstrukcijų gamybos įmonės „Alga“ prašymu laikinai sustabdė konkurso procedūras ir neleido pasirašyti sutarties su jo laimėtoja bendrove „Sodbeta“, BNS pranešė teismo atstovė Jolita Gudelienė.

„Alga“ teismo prašo panaikinti IAE sprendimą pripažinti „Sodbetą“ konkurso nugalėtoja.

Įmonė teismui teigė, kad IAE jai neleido susipažinti su „Sodbetos“ pasiūlymo informacija, kurios turinys nėra konfidencialus. Be to, pasak „Algos“, IAE netinkamai įvertino „Sodbetos“ kvalifikaciją, taip pat neidentifikavo jos pasiūlytos kainos kaip neįprastai mažos.

IAE komunikacijos vadovė Natalija Survila BNS sakė, kad sutartis su laimėtoju dar nepasirašyta, todėl įmonė neviešina konkurso dalyvių pasiūlytų kainų.

BNS žiniomis, „Sodbeta“ pasiūlė 4,965 mln. eurų kainą (su PVM), bendrovė „Gelžbetoninės konstrukcijos“ kartu su „Laumetriu“ – 6,1 mln. eurų, o koncernas „Alga“ ir „Swetrak“ pateikė 7,047 mln. eurų pasiūlymą.

1,5 tūkst. radioaktyvių atliekų saugojimo konteinerių konkursą IAE paskelbė sausio pabaigoje. Konteineriai bus skirti transportuoti ir saugoti atliekyne mažo ir vidutinio aktyvumo kietąsias radioaktyviąsias atliekas.

Ignalinos AE galutinai sustabdyta 2009-ųjų pabaigoje, o jos uždarymo darbai, numatoma, truks iki 2038 metų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)