Laidoje jis daugiau papasakojo apie tą nemalonų laikotarpį ir tikino, kad visai nebevartoja alkoholio jau maždaug ketverius metus. Taip pat jis atsakė, kodėl savo žmonai piršosi net tris kartus, nuo ko prasidėjo jo karjera, kaip gimsta kūrinys ir su kokiu atlikėju norėtų padainuoti kartu scenoje.

Norėjo mokytis aktorystės

Vienas iš pirmųjų klausimų, kuris laidoje nuskambėjo Justinui, buvo apie karjeros pradžią. Kaip pasakoja atlikėjas, muzikuoti pradėjo dar mokykloje, tačiau buvo laikas, kai labiau nei dainuoti jis norėjo stoti mokytis aktorystės.

„Mane aštuntoje klasėje mokytoja pakvietė dainuot ant scenos.Kartu su kolektyvu mes važinėdavome po Panevėžio mokyklas. Paskui, kai paaugau, mano balsas mutavo. Vėliau aš labai norėjau stoti į aktorinį, bet reikėjo mokėti kažkuo groti, taigi nusprendžiau pasiimti gitarą. Tada ir pradėjau mokytis. Dabar jau muzikuoju maždaug 13 metų.

Justinas Jarutis

Grupėje esame dviese. Mes labai daug kalbėdavomės apie mūsų karjerą, taip pat ir apie mano solinius pasirodymus. Prieš leidžiant albumą, aš savo kolegai tiesiog pasakiau, kad aš noriu įrašyti savo dainas, man gimė dukra, aš norėjau šiek tiek kitokios muzikos. Aš jam sakiau, kad nežinau, kas bus, bet noriu pamėginti. Aš tikrai nežinojau, kas laukia“, – laidoje sakė J.Jarutis.

Pasiteiravus, su kuo norėtų sudainuoti kartu scenoje, jis tikino, kad tokių žmonių yra labai daug, tačiau tas, su kuriuo labiausiai norėtų, jau yra miręs.

„Jų yra labai daug. Vienas iš jų jau miręs – Prince'as“, – atsakė jis.

Šventė lipti į sceną

Taip pat Justinas pripažino, kad savo kūrybai yra labai kritiškas. Anot jo, retai būna taip, kad kurdamas naujas dainas jis galvotų, kad jos tikrai yra geros.

„Kiekvieną kartą kurdamas naują gabalą, galvoju, kad čia yra šūdas. Aš su tuo kovoju. Nėra taip, kad atlikėjai kiekvieną dieną groja kiekvieną dieną. Aš groju tada, kai norisi ir turiu laiko, stengiuosi tai daryti periodiškai. Dažniausiai pasiimu gitarą, pradedu kažką groti, galvoju melodijas, darau daug įrašų ir nuolat save įsirašinėju, vėliau klausausi. Tada tekstas gimsta, bet dažniausiai jau pabaigoje. Visas šis procesas yra absoliuti kančia ir agonija. O lipti į sceną man yra šventė.“, – sakė jis.

Justina Jarutė, Justinas Jarutis

Dažnai padaugindavo alkoholio

Kita tema, kuria laidoje Justinas sutiko kalbėti plačiausiai, buvo apie alkoholį. Vyras pripažino, kad šiuo metu negeria, tačiau buvo etapas, kai alkoholio vartodavo gerokai per daug. Tai, Justino teigimu, trukdė ne tik koncertams ir muzikinei veiklai, bet ir santykiams su šeima, taip pat pablogėjo sveikata ir atrodė, kad po koncerto tiesiog nebesinori nieko daryti.

„Negeriu beveik ketverius metus.Vieną kartą mečiau alkoholį maždaug šešioms savaitėms.Mes jau buvome susituokę su žmona ir aš nusprendžiau mesti gerti, nes aš jaučiau, kad man tiesiog reikėjo prasivalyti. Tada nieko gero nebuvo, nes mes tūsindavomės kartu, niekada nebūdavo faina, visada atrodydavo, kad yra duobė. Juokingiausia tai, kad mano bernvakaris truko maždaug parą, o mano žmonos mergvakaris vyko tuo pačiu metu. Po viso tūso mes dar sujungėme jėgas ir kartu linksminomės. Būdavo linksma ir smagu, bet tuo pačiu mes ir daug pykdavomės.

Taigi tada padariau trumpą pertrauką ir paskui vėl pradėjau gerti. Būdavo, kad koncertuoju kokiame nors bare ir kitą rytą man skambina ir klausia, kas ten nutiko, o aš net nesuprantu, apie ką yra kalbama. Man sakydavo kad neva grodavau labai girtas. Po kurio laiko aš tiesiog priėmiau sprendimą, arba aš toliau einu žemyn savo sveikatos ir profesine prasme, turbūt ir šeimos prasme, arba tiesiog sustoju ir gyvenu taip, kaip aš noriu. Gerdamas alkoholį aš niekada negyvenau taip, aš noriu“, – tikino vyras.

Namo negrįždavo net kelias paras

Anot jo, būdavo ir labai blogų situacijų, kai namo negrįždavo net kelias dienas.

„Visko būdavo. Po visko man būdavo žiauriai gėda, galvodavau, kas mane matė, kaip groju girtas. Visko buvo, bet nieko nesigaliu. Prisimenu, kad dar prieš pradedant draugystę su savo žmona, filmavom vieną klipą, po kurio tiek prisiliuobėm, kad tai truko kone tris dienas.Mano telefonas buvo išsikrovęs. Taigi vieną dieną tiesiog suvokiau, kad vartodamas alkoholį aš nedarau nieko, ko aš noriu.

Aš negaliu eiti sportuoti, negaliu anksti atsikelti, nesijaučiau gerai. Pasitūsindavau po koncerto šeštadienį ir iki trečiadienio aš nieko nenorėdavau daryti. Supratau, kad aš noriu daryti. Juokingiausia, kad aš tiesiog sustojau gerti. Aš neturėjau deadline'o, manau, todėl. Man atrodo, kad blogiausia yra tuomet, kai žmonės užsibrėžia laiko ribas, kiek jie negers. Tai yra blogiausias dalykas“, – laidoje sakė žinomas atlikėjas.

Anot jo, pirmuosius mėnesius buvo gana sunku, tačiau vėiau pastebėjo, kad pradėjo jaustis daug geriau.

„Vienintelis dalykas buvo tas, kad pirmuosius du mėnesius man buvo šiek tiek sudėtinga bendrauti su žmonėmis. Mane tiesiog užknisdavo. O dabar galiu iki ryto tūsintis, aš tiesiog turiu daugiau jėgų nei kiti“, – sakė jis.

Žmonai piršosi ne kartą

Justinas laidoje taip pat papasakojo, kodėl savo žmonai piršosi net tris kartus.

„Septynerius metus su žmona esame kartu. Aš jai pirmą kartą pasipiršau per trečią pasimatymą. Tuo metu gyvenom Ignoto gatvėje, tiesiog vaikščiojom ir ji nusiriaugėjo. Man tuo metu atrodė, kad oho kaip čia faina.Aš iš karto jai pasiūliau tekėti už manęs. O po trejų metų, kai jau norėjau iš tikrųjų pasipiršti, jį grįžo namo.

Justinas Jarutis

Galvojau, kad eisim pasivaikščioti ir aš toje pačioje vietoje priklaupsiu. Ji tingėjo eiti kur nors vakščioti, todėl aš tiesiog prie lovos pasipiršau, ji sutiko ir ėjome šampano. Tada nutiko taip, kad ji pametė tą žiedą, paskui išvyko su drauge į Itaiją, o aš nupirkau dar vieną žiedą ir per vaizdo kamerą pasipiršau trečią kartą“, – kalbėjo muzikantas.

Laidoje jis taip pat pripažino, kad kurį laiką vaikščiojo pas psichologą, nes pajautė labai padidėjusią mirties baimę.

„Beveik dvejus metus vaikščiojau pas psichologą. Man rodos, kad sustojau praėjusį vasarį. O vaikščiojau pas jį dėl daug ko. Man tiesiog labai sunku pasidarė susitaikyti su mirtim, su baimėmis, tuo, kas vyksta gyvenime. Bijau numirti. Supratau, kad norėjau būti kažkur nukreiptas“, – atviravo Justinas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)