Populistinės partijos ANO vedlys, kuris XX a. buvo Čekoslovakijos komunistų partijos narys, dalyvavo renginyje, skirtame paminėti komunistinės valdžios nuvertimo ir demokratinių reformų 30-ąsias metines.

Šeštadienį 250 000 čekų dalyvavo demonstracijoje Prahoje, reikalaudami A. Babišo atsistatydinimo dėl įtarimų korupcija ir buvus slaptu komunistų agentu. Tačiau premjeras griežtai neigė jam reiškiamus priekaištus.

„Kaip jūs, be abejo, žinote, aš buvau Komunistų partijos narys. Nesididžiuoju tuo“, – A. Babišas pareiškė per ceremoniją, kurioje dalyvavo Vengrijos, Lenkijos ir Slovakijos premjerai bei Vokietijos parlamento pirmininkas Wolfgangas Schaeuble.

A. Babišas teigė nebuvęs toks drąsus kaip Vaclavas Havelas, dramaturgas, kuris 1989 m. buvo išrinktas Čekoslovakijos premjeru.

„Šiandien stoviu čia kaip premjeras, kuris buvo išrinktas laisvuose, demokratiniuose rinkimuose. Todėl noriu bent dabar pareikšti savo dėkingumą ir nuolankumą“, – sakė A. Babišas, kurio mažumos vyriausybė priklauso nuo Komunistų partijos parlamentarų paramos.

A. Babišo partija ANO 2017 m. laimėjo rinkimus, žadėdama susidoroti su korupcija. Tačiau penktas turtingiausias Čekijos žmogus, pasak žurnalo „Forbes“, dabar pats susiduria su kaltinimais korupcija ir interesų konfliktu. Europos Komisija vykdo tyrimą prieš „Agrofert“, A. Babišo žemdirbystės, žiniasklaidos ir cheminės pramonės koncerną.